FÅR MOTSTAND: Hans Rotmo møter massiv motsand for sine friske ytringer mot muslimer. Det har kostet ham en spillejobb allerede. Foto: Dagbladet
FÅR MOTSTAND: Hans Rotmo møter massiv motsand for sine friske ytringer mot muslimer. Det har kostet ham en spillejobb allerede. Foto: DagbladetVis mer

Mister jobb etter muslimhets

Hans Rotmo får ikke spille.

Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk (NTE) vraker Hans Rotmo fra bedriftens interne sommerfest.

Vil ikke assosieres med Rotmo - Den type holdninger Rotmo har eksponert i helga vil ikke vi assosieres med, sier kommunikasjonsdirektør Inge Bartnes i NTE til Adresseavisen.

Steinkjerfestivalen har sponsoravtale med elektrisitetsverket, og det går bl.a. ut på at festivalens artister opptrer på NTE-arrangementer.

Nå har NTE bedt Steinkjerfestivalen om å finne en annen artist.

«En miljøforurensing i Europa» I et intervju i helga i avisa Trønderavisa med den folkekjære artisten og den tidligere frontfiguren i Vømmel Spellmannslag, kommer Hans Rotmo med en rekke hatske utfall mot muslimer.

Der kaller han muslimer bl.a «en miljøforurensing i Europa».

De siste åra har Rotmo kommet med flere harde utfall mot innvandring og innvandrere, og mener blant annet at «islam og vesten ikke går sammen».

«Oss og dem»-retorikk Hans Rotmo og Vømmølgutan står på programmet til Steinkjerfestivalen 26. og 27. juni. Om festivalen også dropper Rotmo og bandet hans, er ikke bestemt.

- Rotmo  legger opp til en retorikk som handler om «oss og dem».

- I NTE jobber vi for forskjellighet og vi tror at det har noe bra ved seg. Vi skal ta vare på hverandre også internt i selskapet, da passer Rotmos budskap dårlig med vår sommerfest, sier Bartnes til T-A.

- Han må ha spist noe rart Søndag publiserte blogger og ungdomspolitiker Fatima Almanea et blogginnlegg, hvor hun svarte på Rotmos muslimkritikk. Innlegget har fått enorm oppmerksomhet i sosiale medier.

Tidligere bandkollega i Vømmøl, Leiv Prestvik, kanskje bedre kjent som Birger Skruddusvingen, er forundret over Rotmo.

- Ja, de kan være vanskelig å forstå. Han må ha spist noe rart. Én ting er det kunstneriske uttrykket, men nå er det verre ettersom meningene hans blir satt i klartekst i intervjuform, sier Prestvik til Dagbladet.