Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mister masken

Utrolig slitsom effekt-komedie

FILM: Det er mer enn ti år siden Jim Carrey slo til med «Masken», en av gjennombruddskomediene til moromannen med gummiansiktet. Der fant han en maske som gjorde ham grønn i trynet og ga ham utrolige forvandlingsevner, og det var igrunnen ganske morsomt (i tillegg til at Cameron Diaz kvikket opp i begivenhetene).

«Maskens sønn» er forsåvidt oppfølgeren til «Masken», men Carrey er ikke med. Ikke Diaz heller. Det er derimot de gamle norrøne gudene, for den magiske masken tilhørte jo en gang Loki.

Halloween

Uansett, masken blir denne gangen funnet av hunden til den håpefulle tegneserieskaperen Tim Avery (Jamie Kennedy), og Tim tar den på seg på firmaets Halloween-party og blir kveldens store vinner.

Han vinner også på hjemmebane, siden han presterer å gjøre kona gravid mens han har masken på. Barnet blir ikke helt som andre barn. Samtidig er Loki (Alan Cumming) - som ser ut som han har tilbrakt de siste ti årene på lærhomseklubb - på jakt etter masken sin, til uendelig irritasjon for hans allmektige far, Odin (Bob Hoskins).

Liksom-morsomt

Filmen er usedvanlig slitsom, en liksom-morsom komedie proppet full av effekter og totalt uten sjarme. Den er myntet på den yngre garde, siden den er utstyrt med norske stemmer (og en del replikker som er så langt unna normal dagligtale som man kan komme).Dette er en film i klassen «noe man ser i mangel av noe bedre».