Mister Nelson-tanta

Vokste du opp på 50-, 60-, 70- eller 80-tallet er sjansene store for at du har hatt mang en kosestund med Tante Ragne. «Kosekroken», «Pernille og Mister Nelson», «Du og jeg og vi to» eller «Tøffe».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tante Ragne nyter tilværelsen som sprek pensjonist på bøljan blå. Ragne Tangen og ektemannen, Hans, er nemlig lidenskapelige seilere. Sin første seilbåt kjøpte de i 1973, ti år etter at Tante Ragne lagde første program i serien «Du og jeg og vi to», seilte i en tresko... Båtkjøpet skal ikke ha vært en konsekvens av programmet.

- Vi elsker båtlivet! For oss er sommer det samme som seilbåt og litt fiske, sier Ragne, som lar oss forstå at det var helt tilfeldig at hun havnet i NRK.

- Ungene skulle aktiviseres av «Barnetimen for de minste», men datteren min ble ikke med på leken. Dermed lagde jeg noen eventyr sjøl, trakk henne med i handlingen og dermed var det gjort. Siden det fungerte med datteren, tenkte hun at eventyrene kanskje var noe å kose seg med for andre barn også. Hun skrev brev til NRK.

Svaret fra NRK lot vente på seg, men da det kom var det positivt. Ragne kunne få lage to barnetimesendinger.

Litt skummelt

- I mellomtida hadde jeg fått ganske stor mage med barn nummer to i, så det passet dårlig. Jeg forklarte situasjonen min, og fikk lov til å lage programmene da babyen var født. Så ville daværende NRK-sjef Kaare Fostervoll at jeg skulle lage flere. Dermed ble yrkeskarrieren annerledes enn jeg hadde tenkt, sier Ragne, som hadde artium og hadde vært lærervikar og kontordame før hun fikk barn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer