GJØR TING DE IKKE KAN: I TV 2s «Golden Goal» har Henrik Elvestad og Johan Golden ofte gjort ting de ikke kan. Som å være trenere for Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Larvik. Foto: Morten Holm / NTB Scanpix
GJØR TING DE IKKE KAN: I TV 2s «Golden Goal» har Henrik Elvestad og Johan Golden ofte gjort ting de ikke kan. Som å være trenere for Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Larvik. Foto: Morten Holm / NTB ScanpixVis mer

Mister TV-show når Golden går til «Nytt på nytt». - Jeg håper på «Urix»

Hemmelighetsfull Elvestad har noen planer.

Hvem skal ut?

Knut.

Og Knut Nærum skal ut for godt. I går kveld ble det kjent at 54-åringen takker for seg i «Nytt på nytt» etter neste ukes sesongfinale.

«Elvestad Goal»? Inn på Almaas' venstre side i panelet kommer Johan Golden. Kjelsås-mannen forlater dermed TV 2-programmet «Golden Goal», som han har ledet sammen med mangeårig makker Henrik Elvestad.

- Johan skal ut, hva skjer nå?

TAKK FOR DEG: Jon Almaas tar Knut Nærum i hånda etter sesongens nest siste innspilling av «Nytt på nytt». Til høsten må NRK klare seg uten Nærum. Foto: Bjørn Langsem
TAKK FOR DEG: Jon Almaas tar Knut Nærum i hånda etter sesongens nest siste innspilling av «Nytt på nytt». Til høsten må NRK klare seg uten Nærum. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Ja, nå blir det «Elvestad Goal»! Nei, programmet forsvinner selvsagt når Johan hopper over til NRK, sier Elvestad til Dagbladet.

Sammen med Golden har han reist verden rundt og testet rare idretter. Med fravær av selvhøytidelighet har de bevist at det ikke er sånn at fotballgutter er gode i alle idretter.

Nå er det over, etter de to siste programmene denne sesongen.

Drømmer om «Urix» ... - Jeg har jo visst det en stund, men jeg merker at det fortsatt er litt vemodig. Men det er en lykkelig skilsmisse. Jeg ønsker Johan all lykke til i «Nytt på nytt». Han passer bra der, sier Elvestad.

- Hva er planene dine for TV-høsten?

NYE NÆRUM: Johan Golden overtar stolen til Knut Nærum. Foto: NRK
NYE NÆRUM: Johan Golden overtar stolen til Knut Nærum. Foto: NRK Vis mer

- Jeg hadde håpet jeg skulle få «Urix», spøker Elvestad, og fortsetter:

- Jeg vet ikke helt ennå hva jeg skal gjøre, men jeg har noe på gang - uten at jeg skal si så mye om det nå.

444 Nærum-opptredener Når lyset slukkes i NRK-studioet neste uke, vil det være 444. gang Nærum reiser seg fra «Nytt på nytt»-stolen etter endt sending. Han har vært med i alle årene siden premieren i 1999.

Framover skal han skrive bøker, jobbe med teater og tegneserier. Altså fortsette med sidesprangene han har fra «Nytt på nytt» også i dag, men målet er å være en mindre del av offentligheten.

- Det har vært en jevn dur av munterhet i 16 år, sier Nærum til Dagbladet, på sitt klassisk tørrvittige vis.

I går kveld var han likevel mest opptatt av at han hadde farge i håret da de slo gjennom (tross Dagbladets terningkast en-anmeldelse):

- Jeg hadde jo hårfarge da vi starta, og nå har jeg neppe det. Jeg prøver å unngå å se på gamle bilder, jeg savner det gamle håret mitt.

- Hva skal han leve av? Skal vi tro de i Kultur-Norge Dagbladet pratet med i går kveld vil han derimot bli savnet som et ansikt i Gullrekka, etter å ha vært et fast medlem av satiregjengen siden oppstarten i 1999.

Selv om musikerhumorist Egil Hegerberg også er litt bekymret.

- Hvordan vil det gå med ham, hva skal han leve av?