Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Johnny Depp

«Mistet» 6 milliarder kroner

Skyldte nærmere én milliard i skatt.

SØKSMÅL: Johnny Depp har gått til sivilt søksmål mot den britiske avisa The Sun. Video / Foto: NTB SCANPIX. Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Det slippes stadig nye bomber i rettssaken mellom Johnny Depp (57) og utgiveren av avisa The Sun.

Depp hevdet i går at hans tidligere forretnings-managere skal ha stjålet enorme pengesummer fra ham da han var på sitt høydepunkt i karrieren med «Pirates of The Caribbean»-filmene. I rettssalen i går slapp han denne bomba om sine eksmanagere:

- Jeg visste ingenting om mine egne penger. Siden Pirates 2 og 3 hadde jeg - og dette er latterlig, og en smule flaut - tydeligvis tjent 650 millioner dollar. Da jeg sparket de hadde jeg ikke bare tapt de pengene, jeg hadde 100 millioner dollar i gjeld, fordi de ikke hadde betalt skatt på mine vegne på 17 år.

Dette skriver The Guardian. Rettssaken dreier seg om en artikkel hvor Depp omtaltes som «konebanker». Dette har den kjente skuespilleren saksøkt avisutgiveren NDN (News Group Newspapers) og The Sun-redaktør Dan Wootton for.

Elleville anklager

De ville historiene fra det turbulente ekteskapet mellom Depp og skuespilleren Amber Heard (34) har kommet på løpende bånd under rettssaken. Depp har blant annet hevdet at Heard hadde en trekant med Tesla-gründer Elon Musk (48) og modellen Cara Delevigne (27).

Og i forrige uke hevdet Depp at Heard, eller en venn av henne, hadde bæsja i senga hans. De to skilte lag i 2016.

Det ble i retten også vist et bilde av en bevisstløs Johnny Depp dekt av iskrem, som Heard skal ha vist sin daværende ektemann for å vise hvor patetisk hun synes han var. Depp hevdet på sin side at bildet ble tatt etter en 17 timer lang arbeidsdag.

- Jeg var åpenbart veldig trøtt, og da jeg sovnet rant iskremen ut over benet mitt. Da tok hun det bildet, og neste dag viste hun det til meg og sa «se hva du har blitt til, det er patetisk».

Forsvares av assistent

Depps tidligere personlige assistent, Stephen Deuters, inntok også vitneboksen. Deuters tok Depp i forsvar og hevdet at Heard utsatte Depp for «årevis med mishandling», og hadde ikke gode ord å komme med i beskrivelsen av skuespillerens ekskone, som han beskrev som en «sosiopatisk posør» og «machiavellisk overherre».

I en tekstmelding til Depps venn og skuespillerkollega Paul Bettany, skrev Deuters i 2016 blant annet:

TURBULENT: Amber Heard og Johnny Depp var gift fra 2015 til 2016. Foto: NTB Scanpix.
TURBULENT: Amber Heard og Johnny Depp var gift fra 2015 til 2016. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

- Prøver bare å holde ham oppreist nå. Men bitchen er i det minste borte. Ja, jeg mener Amber - ikke moren hennes.

Deuters, som var Depps assistent i 16 år, sa også at han var «ekstremt overrasket og forferdet» da han fikk høre at Heard hadde søkt om et midlertidig besøksforbud.

Rettssaken går over en periode på tre uker. Mange mener den handler om Depps gode navn og rykte, og vil være avgjørende for hans framtidige karriere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!