Mistet 7. plassen

BIRMINGHAM/FORNEBU (Dagbladet): Lars A. Fredriksen ble snytt for sin sjuende plass i EuroSong-finalen. Da GP-Lars landet på Fornebu i går kveld hadde gale Guildo fra Tyskland sneket seg foran på poenglista.

- At jeg ble nummer åtte i stedenfor nummer sju, er hipp som happ. Det er faktisk morsomt at Tyskland havnet foran oss, sier Lars.

Det var ingen velkomstkomité som møtte Lars på Fornebu. Dermed slapp han mer styr og mas etter en hektisk uke.

Misforståelse

En misforståelse mellom Spania og GP-arrangøren BBC førte til at Gulido Horn ikke fikk sine 12 poeng.

Istedenfor gikk Spanias stemmer til de andre landene. Spania ga ikke Norge ti poeng, men åtte.

BBCs EuroSong-ansvarlig Kevin Bishop beklaget i går overfor Dagbladet det inntrufne.

- Feilen ble oppdaget like etter at Dana ble kåret til årets vinner, men siden det ikke fikk noen betyding for finalisten, forandret vi ikke plasseringen på tv-skjermen, sier Bishop.

Dermed måtte Tyskland og Norge bytte plass.

Gal

- Guildo stadfestet det sirkuset GP egentlig er. Jeg snakket med han i greenroom, og han er en ironisk og ganske avslappet fyr, sier Lars.

Guildo er det galeste Grand Prix har sett siden Jahn Teigens glansdager. Han minnet ikke så rent lite om en avsindig utgave av Vibeke Løkkebergs mann Terje Kristiansen fra en av hennes filmer.

Nå skal Lars A. Fredriksen slappe av. Han er sliten og fornøyd.

Nattevakt

- Denne uka skal jeg slappe av og pusse båt, som jeg har på familiehytta på Telemark-kysten. Ellers blir det å planlegge soloplate og artisttilværelsen framover.

Lars skal ikke ta opp studiene før tidligst til høsten, men nå må nok finne seg i å jobbe litt. Og det gjør han som nattevakt i hjemmesykepleien på Lambertseter i Oslo.

<B>ENDELIG HJEMME:</B> Lars A. Fredriksen fikk fred på Fornebu i går kveld. - Nå er det godt å være hjemme, sier han.