Mistet black metal-gnisten, tok søplejobb

Da tok det ikke lang tid før Immortal var gjenforent.

GJØR COMEBACK ETTER SJU ÅR: Immortal står bak årets comeback på den norske black metal-scenen. Bandet ble stiftet i 1990 og ga ut sin forrige plate i 2002. Foto: PETER BESTE/INDIE DISTRIBUTION
GJØR COMEBACK ETTER SJU ÅR: Immortal står bak årets comeback på den norske black metal-scenen. Bandet ble stiftet i 1990 og ga ut sin forrige plate i 2002. Foto: PETER BESTE/INDIE DISTRIBUTION Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Det er ingenting nytt og moderne på denne plata. Den er et oppsop av alt det gamle vi drev med, men med litt fetere produksjon. Vi er selvfølgelig spente på mottakelsen, men vi vet at vi ikke kan please alle. Alle disse poengløse bloggerne og dagdriverne på internett driter vi hvertfall i.

Et av Norges eldste og mestselgende black metal-band er tilbake. Bergenske Immortal har ikke gitt ut plate siden «Sons Of Northern Darkness» i 2002, og når de hevder den lange pausen skyldes ren, skjær latskap kommer det likevel fram at det ligger andre ting bak.

- Vi mistet gnisten, magien og spiriten. I 2003 føltes det meningsløst å gå løs på nye plater og turneer, og risikere å brenne ut for den kortsiktige profittens skyld. istedet tok jeg meg jobb på en gjenvinningsstasjon, forteller vokalist og gitarist «Abbath», alias Olve Eikemo (36).- Det gjorde susen å ha en skikkelig søplejobb. Det er det lureste jeg noengang har gjort. Nå er vi tilbake, ti ganger sterkere, sier den svartkledde, som møter Dagbladet sammen med den andre grunnleggeren av bandet, Harald «Demonaz» Nævdal (39).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer