Mistet lysten til alt

Da verdens rikeste barnestjerne Macaulay Culkin ble 14 var han lei. Han pensjonerte seg.

Han var millionær som åtteåring, gikk på pensjon som 14 åring og ble gift som 17-åring. Men da Culkin opplevde at foreldrene gikk til kamp for å få foreldreretten over ham og hans enorme formue var det stopp. Han trakk seg helt tilbake. Først nå har han fått tilbake gleden ved skuespillyrket.

- Da jeg la opp sverget jeg på at jeg aldri mer skulle være skuespiller igjen. Det var slutt. Jeg fortalte alle samarbeidspartnerne, familien og vennene at «Det er slutt. Jeg har tjent penger nok til alle, og jeg håper at dere har fått det dere ville ha, for nå stopper det», forteller en åpenhjertig Culkin til den danske avisa B.T.

Ingen ville høre

I dag er han 24 år og har endelig fått lysten tilbake til å spille filmer. Denne høsten er han aktuell med filmen «Saved». Men det har vært en lang vei tilbake.

- Jeg hadde spilt 14 filmer på seks år, dag inn og dag ut. Jeg forsøkte igjen og igjen å fortelle folk rundt meg at jeg orket ikke mer, men de ville ikke høre. Selv om det var morsomt i begynnelsen ble det bare mer og mer trivielt. Det eneneste jeg hadde lyst til var å gå på skole, få reise på sommerleir og gjøre alle de små tingene som andre barn tok som en selvfølge, forteller Culkin.

- Og oppe i alt dette følte jeg at jeg ikke hadde ordenlig kontakt med familien min. Så jeg ville finne meg selv igjen. Som 14-åring.

Ville være anonym

I 2001 vendte Macaulay Culkin tilbake til skuespillet og fikk fantastiske anmeldelser for sin prestasjon på Vaudeville-teatret i London. Siden har han spilt i to filmer.

- Jeg har funnet tilbake til gleden ved skuespillet igjen. Før hadde jeg ingen kontroll over det jeg lagde. Nå setter jeg reglene selv, og den første er at jeg aldri vil lage en film som jeg ikke kunne tenke meg å se selv.

Culkin innrømmer at han har drømt om et liv i anonymitetens verden.

- Da jeg trakk meg tilbake trodde jeg at folk ville slutte å gjenkjenne meg på gaten. At jeg kunne bli lærer og at ingen ville ane hvem jeg var. Det var mitt høyeste mål. Men slik gikk det ikke. Og så tenker jeg at jeg kunne forsøkt å flykte fra det resten av livet, eller akseptere det. På en eller annen måte har jeg klart det siste.

<B>GIFT:</B> Macaulay Culkin hadde et kort og stormfullt ekteskap med Rachel Miner.
COMEBACK:</B> Barnestjernen har blitt voksen og gjør comeback hos blant andre Larry King.