Mistet nesten halvparten av seerne

Ylvis klarte ikke å følge opp brakpremieren.

NEDGANG: Bård og Vegard Ylvisåker hadde brakpremiere på «I kveld med Ylvis» på tirsdag med premiererekord. Andre program ble sett av langt færre.

Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
NEDGANG: Bård og Vegard Ylvisåker hadde brakpremiere på «I kveld med Ylvis» på tirsdag med premiererekord. Andre program ble sett av langt færre. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): 534 000 så premieren på den tredje sesongen av «I kveld med Ylvis» på TVNorge på tirsdag, etter at «The Fox» hadde begynt å gå sin seiersgang rundt om i verden. Det var ny premiererekord for brødrene, etter at en teknisk feil utsatte sendinga med ti minutter.

Da feilen var rettet stabiliserte programmet seg på rundt 600 000 seere.

Andre program, som ble sendt i går, hadde langt lavere seertall.  310 000 seere benket seg foran tven da, og seerandelen var på 36,6 prosent, opplyser TVNorge.

- Forventet Konkurrenten «Torsdag Kveld Fra Nydalen», som gikk samtidig på TV 2, hadde til sammenligning 356 000 seere.

- «I kveld med Ylvis» går som forventet ned fra førsteprogrammet, som hadde uvanlig høye seertall. Det er bedre enn fjorårssnittet på 245 000, og vi er godt fornøyde. Vi må likevel gratulere TV 2 som stikker av med flere seere på sin premiere. Stian Blipp i premiereform er tøff konkurranse, sier kommunikasjonsdirektør i SBS Discovery, Svein Tore Bergestuen i en pressemelding.  

- Vi slår likevel «Torsdag kveld fra Nydalen» i seerandeler i den kommersielle TV-målgruppen. Det er vi godt fornøyde med, sier Bergestuen.

Inn på Billboard Fjorårets Ylvis-premieresending hadde 341 000 seere.

I går ble det klart at Ylvis-megahiten «The Fox» går inn på en 29. plass på ukas Billboard-singelliste i USA.

Men samme dag ble låta fjernet fra den amerikanske Itunes-butikken. Grunnen er ifølge Warner Musics sjef i Norge, Guttorm Raa, at Itunes tok en avgjørelse om å fjerne låten basert på en tredjeparts påstander omkring opphavsrett.

- Jeg har ingen kommentar utover denne informasjonen, sa Raa til Dagbladet.