FYRER LØS:  Anne-Kat. Hærland er kjent for å være frisk i replikken, men seerne har likevel sviktet hennes nye talkshow. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FYRER LØS: Anne-Kat. Hærland er kjent for å være frisk i replikken, men seerne har likevel sviktet hennes nye talkshow. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Mistet over 60 000 seere på ei uke

Seerflukt for «Anne-Kat.». - Vi gjør en kontinuerlig vurdering, sier TVNorge.

(Dagbladet): I går var det klart for andre sending av Anne-Kat. Hærlands nye talkshow, «Anne-Kat.», på TVNorge. Etter en svak åpning i forrige uke på 193 000 seere, var det knyttet forventing til hvordan programmet ville klare seg i uke to på lufta.

Men seertallet er blitt langt dårligere siden premieren.

I en pressemelding opplyser TVNorge at 132 000 så talkshowet i går, som produseres av Fredrik Skavlan selskap Monkberry.
 
- Etter kalddusjen forrige uke regnet vi med at tallene skulle gå litt ned. Så dette var som forventet. Også fordi det er vinterferie. Men reaksjonene denne gangen er langt mer positive, og det lover godt for fortsettelsen, sier TVNorge-sjef Harald Strømme i en pressemelding.

- Klokketro I forrige uke sa kanalen at de hadde håpt på bedre premieretall, men at han fortsatt har tro på programmet. Selv om «Anne-Kat.» har mistet 61 000 seere på ei uke, hevder Strømme at de fortsatt har stor tro på programmet.

- Vi har fremdeles klokkertro på Anne-Kat. Men er klar over at vi har en jobb å gjøre for å komme dit vi vil og skal være. Vi er stolte av å tilby noe nytt i det norske tv-markedet; Et dagsaktuelt, skarpt og satirisk talkshow. Anne-Kat. viser seg også å være en veldig god intervjuer, og det er en rolle vi aldri har sett henne i. Siden dette programmet skiller seg ganske kraftig fra alt annet TVNorge sender, vil det ta tid å innarbeide dette konseptet. Men den tiden har vi, sier Strømme.

- Kontinuerlig endring I forrige uke var det Tore Strømøy og Erna Solberg som var gjester i programmet, mens det i går var leder av Senterungdommen, Sandra Borch.

Tema i går var hetsen mot Borch, og Hærland kastet seg inn i netthets-debatten. Hun gikk ut med fullt navn på personer som har hetset Borch.      

Kommunikasjonsdirektør i TVNorge, Stein Tore Bergestuen, sier at han ikke er fornøyd med seertallene.

- Vi ser alltid på mulige forbedringer, og fordelen med et program som spilles inn hver uke, er at vi kan gjøre justeringer løpende. Vi evaluerer hvert program, sier Bergestuen til Dagbladet.

- Skal dere gjøre noen grep til neste sending?

- Vi er stolte av det Anne-Kat. og redaksjonen leverer. Vi går ikke inn på konkrete endringer. Vi gjør en kontinuerlig vurdering på hva vi mener er best, sier Bergestuen og fortsetter:

- Vi har vært klare på hele veien at dette er et program som må bygges over tid, ettersom det skiller seg ut fra de andre programmene vi har

Bergestuen sier også at de ikke har vurdert å ta «Anne-Kat.» av skjermen på grunn av lave seertall.