Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Misunnelig på småbarnsforeldrene

Vi barnløse får aldri være hjemme med sykt barn.

SNØRR: Og smittebærer. Foto: Frank May / NTB Scanpix
SNØRR: Og smittebærer. Foto: Frank May / NTB Scanpix Vis mer
Meninger

Det er høysesong for fest, for moro, for å treffe hverandre i sosiale settinger med mye god mat. Hjemmelaget og fin. Barnehager har samlinger i gymsaler med alle foreldrene og synger julesanger og lussekatter leveres fra kurver av bitte små nusselige hender.

Småvarm gløgg i kopper. Juletrefest på grendehuset med kakebord. Så går vi rundt om en enebærbusk hand i hand. I et varmt rom uten ventilasjon.

Og uten Antibac.

Å jobbe i landskap med småbarnsforeldre på denne tiden av året er risikosport. De har holdt i hender med smittebærere, spist kaker laget av smittebærere, og tørket snørret til smittebærere.

Det er hyggelig at folk får barn og at vi i Norge kan kombinere barn med jobb, for all del. Dette er jo et mål med likestillingspolitikken i landet, og har høy måloppnåelse og økt produktiviteten i økonomien.

Men de barnløse i kontorlandskapet ser et par ganger til på de av dem, de andre, som var hjemme med sykt barn i går. Vi skygger banen. Vasker hendene en ekstra gang. Og skuler mot dem. Jaså. Feber sier du. Mhm.

Egentlig er vi selvfølgelig litt misunnelige. Vi vil også være hjemme med sykt barn. Siden vi ikke har barn selv har vi null forståelse for at en seksåring med feber er litt mer kravstort enn en hund eller noe annet søtt man kan ha i sofaen og kose med mens man ser på Game of Thrones.

Ikke kan du se på Game of Thrones med barn i sofaen uansett, uten å måtte forklare en ting eller to om livets realiteter.

Dessuten er det ikke litt feber barn får. De får omgangssyke. Norovirus. Og det er i hvert fall ikke noe å misunne de stakkars småbarnsforeldrene å håndtere.

Vi får ta til takke med litt vanlig forkjølelse vi andre. Akkurat nok til at vi er irriterte av snufsinga og akkurat lite nok til at vi ikke kan være hjemme med syk oss. Vi er på jobb.

Så får Norovirusforeldrene forhåpentligvis unnskylde at vi behandler dem litt som spedalske i noen uker.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media