DEBATT

Hongkong

Misvisende om Hongkong

Professor svarer på kritikk etter Dagbladet-intervju.

OPPTØYER: Aktivister flykter fra tåregass under en demonstrasjon mot den foreslåtte sikkerhetsloven i Hongkong i helga. Foto: Tyrone Siu / Reuters / NTB Scanpix
OPPTØYER: Aktivister flykter fra tåregass under en demonstrasjon mot den foreslåtte sikkerhetsloven i Hongkong i helga. Foto: Tyrone Siu / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Det er med en blanding av forundring og forferdelse jeg leser Arne Melsoms debattinnlegg om intervjuet med meg i Dagbladet. Framfor alt virker det som om Melsom har misforstått, om ikke med hensikt forvrengt, flere ting jeg sa, og tolker mine uttalelser som normative påstander om hva som burde være, i stedet for hva de er - en analyse av hva som faktisk skjer.

Fredag ble jeg av Dagbladet bedt om å forklare hvorfor myndighetene i Beijing har foreslått å innføre en lov som overkjører Hongkongs «basislov». Jeg svarte så godt jeg kunne - gitt den begrensede informasjonen vi hadde da, og fremdeles har - om hva Beijings umiddelbare intensjoner er. Framfor alt ble jeg spurt om å svare som en politisk analytiker, ikke som en aktivist for en politisk sak.

Melsom trekker fram dette sitatet: «Hongkong [er] en opprørsk by som er i ferd med å drive bort. Kina vil ikke godta en slik splittelse.»

Dette er et misvisende sitat tatt ut av kontekst. Det opprinnelige sitatet var (min utheving): «Fra Beijings synspunkt er Hongkong en opprørsk by som er i ferd med å drive bort. Kina vil ikke godta en slik splittelse.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer