- Mitt andre hjem

I går var multikomikeren Robert Stoltenberg tilbake i Tertitten borettslag. Han deltok på den regnfylte sommerfesten, kledd ut som Piirka.

- Tertitten er hjem nummer to. Det er som å komme tilbake til gamle tomter, sier Robert Stoltenberg til Dagbladet.

I går var det sommerfest i Engelsborg borettslag ved Carl Berners plass i Oslo, som tv-seerne bare forbinder med Tertitten borettslag.

Kokken Rikard Stenman har grillet lam, og rundt 50 beboere har hver betalt 75 kroner i egenandel for å delta på sommerens store fest i et nyoppslått telt midt på tunet. Blant respateksbord, papptallerkener, plastbestikk, ballonger og husbandet «Program2», dukker Robert Stoltenberg opp i Piirkas skikkelse.

- Hvorfor valgte du Piirka i dag?

- Ja, det kan du si. For det første bytter jeg litt på hvem jeg er, og så var det av praktiske årsaker. Narvestad tar tid å sminke. Og så er det fest og sånn, og Piirka sprer glede, sier Stoltenberg.

Holder ord

Den egentlige driftsleder Roy Narvestad, vaktmester Alf Mikalsen, inviterte Stoltenberg til sommerfesten under innspillingen for fire- fem måneder siden. Stoltenberg holdt ord, selv om han samme kveld måtte være i Lillestrøm for å motta nok en pris: Årets romeriking.

- Blir du ikke lei av at alle vil ha en bit av deg?

- Å være med på et slikt arrangement er kjempemorsomt. Tertitten har gitt så mye i forhold til tv-serien, så det skulle bare mangle om ikke jeg skulle være med på festen. Det er like hyggelig for meg, dette her.

Skapt samhold

Styreleder Elisabeth Breivik Andersen er glad for gjensynet med mannen som nylig tok storeslem med fire priser under Gullruten-showet.

- Kjempeartig å se ham igjen. Han har betydd mye for samholdet her, vi føler oss stolte av å bo i borettslaget, sier Breivik Andersen.

Det er klart for mat, loddtrekning, sanger og prisutdeling. Piirka sitter i fortrolig samtale med Rigmor Sandem, som til daglig kalles Rigmor i Tobakken, siden hun har butikk i borettslaget. En beboer tar fram kompaktkameraet og fyrer løs.

Vaktmester Alf Mikalsen håndhilser på Piirka, og borettslagets styreleder Breivik Andersen sier høflig at nå har pressen kanskje fått nok?

BLIDT GJENSYN: - Jag kjenner meg som Ari Behn og hun der Märtha Louise, sier Piirka til Rigmor Sandem (t.v.). Sissel Hagen lot ikke til å være særlig sjalu.