Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset:

- Mitt barn har bare meg

Vær så snill og ta hensyn, skriver mor og sykepleier Alice Ernstsen.

TA HENSYN: Alice Ernstsen ber folk ta hensyn til dem som ikke har så sterkt immunforsvar. Foto: Privat
TA HENSYN: Alice Ernstsen ber folk ta hensyn til dem som ikke har så sterkt immunforsvar. Foto: Privat Vis mer
Meninger

I går opplevde jeg at folk lo av meg fordi jeg brukte engangshansker i butikken, og fordi sønnen min gikk med votter på og ikke fikk lov til å ta på noe.

Jeg ler ikke etter sju år som mamma til en sønn som har infeksjonsutløst astma og dårlig immunforsvar. En sønn som jeg har hatt flere hundre våkenetter sammen med, der han har sittet oppreist på fanget mitt hele natta for å i det hele tatt kunne klare å få puste.

Hvor jeg selv har vært livredd for å sovne av, i tilfelle han skulle slutte å puste. Og utallige sykehusbesøk på Ullevål og UNN de første åra av hans liv.

Jeg ler heller ikke av mine dårlige lunger, som gir meg kraftige lungebetennelser flere ganger hvert eneste år, som gjør meg konstant utslitt og blå i huden ved anstrengelser. Noe som igjen gjør at jeg får følelsen av å bli kvalt når det er kaldt ute, og med ditto nedsatt immunforsvar.

Så til alle dere som føler dere friske, som aldri blir syke, som ler av tiltakene som er iverksatt i samfunnet i dag, og som ikke forstår oss som prøver å skjerme oss selv, og som vet godt hva risikoen for å bli smittet innebærer.

Vær så snill og ta hensyn til at så mange av oss sliter og faktisk vet hva en alvorlig lungeinfeksjon kan medføre. Følelsen av å bli kvalt og ikke få puste er helt forferdelig.

Og mitt barn har bare meg.

Så jeg er nødt til å holde meg frisk nå, akkurat som alle andre som er foreldre og har barn å ta vare på.

Hele Norges coronakart