<strong>SEIEREN:</strong> Drillo etter seieren over Brasil på Stade de Velodrome i Marseille i 1998. Foto: Bjørn Sigurdsøn, NTB
SEIEREN: Drillo etter seieren over Brasil på Stade de Velodrome i Marseille i 1998. Foto: Bjørn Sigurdsøn, NTB Vis mer

Mitt Brasil

Møtet med Brasil som 16-åring formet Egil «Drillo» Olsens karriere. Her skriver han om reisen fra tilskuer i 1958 i Sverige - til seirende landslagstrener.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Garrincha fintet vekk den sovjetiske backen for n-te gang og var alene med keeper. Han skyter hardt og lavt i lengste hjørne. Det måtte bli mål. Men det ble ikke mål. Keeperen het Lev Jashin, og han redder helt mirakuløst. Han er på vei ned i det skuddet går, eller var det kanskje tiendelen i forkant. Jeg husker ikke, det er lenge siden.

Vi snakker naturligvis om VM 1958, i Sverige. Jashin var på det tidspunktet verdens beste keeper, en av VMs største stjerner. Garrincha var det ikke, men skulle bli det. Han fikk i denne kampen sitt internasjonale gjennombrudd, sammen med 17-årige Pele.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer