Mitt ekstreme standpunkt

Advokat Jon Wessel-Aas svar Helga Pedersen om datalagringsdirektivet.

I GODT SELSKAP: Vårt «ekstreme» syn på datalagrinsdirektivet deles av både Personvernkommisjonen, Datatilsynet og EUs Datatilsyn, skriver advokat Jon Wessel-Aas i denne replikken til Helga Pedersens kronikk om datalagringsdirektivet. Foto. SCANPIX
I GODT SELSKAP: Vårt «ekstreme» syn på datalagrinsdirektivet deles av både Personvernkommisjonen, Datatilsynet og EUs Datatilsyn, skriver advokat Jon Wessel-Aas i denne replikken til Helga Pedersens kronikk om datalagringsdirektivet. Foto. SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| LES OGSÅ: Datalagrinsdirektivet og det liberale samfunn

Istedenfor å møte den argumentasjonen som er ført fra motstanderne av Datalagringsdirektivet (DLD) - herunder i min kronikk i Dagbladet 30.10.09 - har diverse Ap-representanter valgt å gjenta særlig ett hovedmantra: I den grad (!) statspålagt registrering og lagring av alle data om vår telekommunikasjon har negative følger for personvernet, er det «verdt det» hvis bare ett barn kan reddes fra pedofile overgripere.

I sitt innlegg i Dagbladet 09.11.09 betegner parlamentarisk leder i Ap, Helga Pedersen, min kronikk som hørende til de «mest ekstreme» i debatten. Å bli stemplet som ekstrem, når jeg minner om de rettslige skranker som gjelder for statens inngrep i vår privatsfære og vår kommunikasjonsfrihet, og om hvorfor DLD representerer en farlig utvikling i retning av en totalitær tankegang, kan jeg leve med.SOM EKSTREMIST er jeg i så fall i godt (men maktkritisk) selskap. Ikke bare i ICJ-Norge, som ledes av høyesterettsdommer Ketil Lund og hvis styre for øvrig består av både advokater, dommere og universitetsjurister.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer