- Mitt favoritt-album fra Beyoncé

Bow down, bitches.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Som de fleste nå har fått med seg, kom julaften tidlig i år for alle Beyoncé-fans, men samtidig også forde av oss som kanskje ikke har befunnet seg helt på tilbeder-siden. Forstå meg rett, det er ingen tvil om Queen Bey sin storhet, men for en som setter pris på musikalsk finesse og subtilitet, kan dama til tider bli litt vel i meste laget. For mye Tina og for lite Nina, om du vil.

Når det er sagt, vet jo de av oss som spiller såkalt urban musikk på byen, at det er noe helt eget ved Beyoncé. Et konsekvent øre for internasjonalt fengende hits, og ikke minst en evne ulikt noen andre til å forene kvinner fra alle etnisiteter, land og samfunnslag.

På hennes nye juleoverraskelse er fokuset derimot ikke lenger på de typisk åpenbare hitlåtene. Istedet begir Beyoncé seg ut på et nytt, musikalsk kapittel. Et lagt mer spennende kapittel.

Mer sexy, mer utfordrende, og kanskje også enda mer selvsikkert - selv om sistnevnte vel aldri har vært et spesielst stor problem der i gården. Fra sjebnens utgvalgte prinsesse til fullvoksen dronning.

Sunn feministrepresentant «They listen to me when I talk ?cause I ain?t pretending/It took a while, now I understand just where I?m going/I know the world and I know who I am, It's 'bout time I show it/I?m a grown woman/I can do whatever I want/I can be bad if I want/I can say what I want», sang hun tidligere i år på den uoffisielle singelen «Grown Woman» (ikke med på albumet).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer