Facebook-vitsing: Mitt innlegg i en Facebooktråd hos Hans Petter Sjøli, var et forsøk på en vitsing med det som i kommunistisk sjargong ble kalt «klassestandpunkt», skriver Lars Akerhaug. Foto: Privat
Facebook-vitsing: Mitt innlegg i en Facebooktråd hos Hans Petter Sjøli, var et forsøk på en vitsing med det som i kommunistisk sjargong ble kalt «klassestandpunkt», skriver Lars Akerhaug. Foto: PrivatVis mer

Debatt: Eliter

Mitt forsøk på vitsing med «klassestandpunktet»

La meg slå fast: Hva slags sosial bakgrunn man har, spiller selvsagt en rolle for hvordan man oppfatter verden man lever i.

Meninger

I en lesverdig kommentar fra Kjetil Rolness i Dagbladet søndag 13. januar blir jeg sitert på noe jeg skrev på en Facebooktråd. Rolness skriver at alle nå står fritt til å definere elitebegrepet etter egne politiske formål.

«Lars Akerhaug i Resett skriver på Facebook: "Det er hva slags elitestandpunkt du tar som er viktig, ikke hva slags elitebakgrunn du har." Det høres fornuftig ut, men gir også alternativmedia mulighet til å skape en alternativ virkelighet: Liker du EU og flerkultur, er du «eliten», selv om du sitter i kø på NAV. Liker du Norge og ikke islam, er du «folket», selv om du sitter i regjering.»

Mitt innlegg i en Facebooktråd hos Hans Petter Sjøli, var et forsøk på en vitsing med det som i kommunistisk sjargong ble kalt «klassestandpunkt» og som kunne bli brukt til å utlede at yrkesbakgrunn var mindre enn hva man faktisk mente.

Vitsing og forsøk på ironi er selvsagt en risikosport, så jeg tar misforståelsen på egen kappe. La meg derfor få benytte anledningen til å slå fast at hva slags sosial bakgrunn man har, selvsagt spiller en rolle for hvordan man oppfatter verden man lever i.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.