Mitt Harlem

Nesten perfekt for «The Wire»-generasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: «American Gangster» er basert på en sann historie som foregikk i bydelen Harlem i New York på 60- og 70-tallet, men kunne umulig blitt fortalt slik den blir, dersom den ikke kom akkurat nå mens «The Wire» går på tv. Alt som den hyllede krimserien fra Baltimore har kondisjonert oss til å elske, går igjen i «American Gangster» – omstendelig plotutvikling, en fiksering på dophandelmetodikk som grenser til det nerdete, persontegninger som overskrider adjektiver som «snill» og «slem» – og det er den eneste forklaringen jeg har på at ett til tider nesten oppsiktsvekkende udramatisk gangsterdrama, som i løpet av 157 minutter bare har én virkelig klimatisk scene, kan være såpass åndeløst spennende.

Gjør det klart

Takknemlighetsgjelden til «The Wire» blir kommentert midtveis i «American Gangster», når narkobaronen Frank Lucas (spilt av Denzel Washington) regelrett henretter en konkurrerende langer på åpen gate. Langeren spilles av Idris Elba, som er mest kjent for sin liknende rolle som narkotrafikkarkitekten «Stringer Bell» i «The Wire», og som med sitt fall i «American Gangster» konsoliderer Frank Lucas’ heroinimperium, for ikke å si hans samfunnsinnflytelse i Harlem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer