Mitt kongerike for en kake!

«Fat Princess» er et sukkersøtt kaos.

NOEN GANGER dukker det opp spill som er så annerledes at du bare er nødt til å legge merke til dem.

Et spill med navnet Fat Princess må nødvendigvis være av den typen, men det er heldigvis mer enn bare navnet som gjør at spillet fortjener all oppmerksomhet det kan få.

SPILLET, SOM bare er tilgjengelig for nedlasting på PlayStation Network på PS3, er kort forklart en flerspilleropplevelse som tar spillmoduser vi kjenner fra skytespillverdenen og pakker det inn i et sanntids strategiformat.

To lag med hvert sitt slott kriger mot hverandre, og du velge mellom fem forskjellige spillertyper i den ofte kaotiske kampen som oppstår.

Hva du gjør i spillet avhenger av om du velger å være sverdmann, bueskytter, prest, magiker eller arbeider - men du kan når som helst bytte rolle ved å ta på deg en annen hatt, enten du finner en på slagmarken eller får en ny i hattemaskinene på slottet ditt.

OG SÅ VAR DET disse tjukke prinsessene, da.

I to av spillets moduser er det prinsessene som står i fokus, der du enten må redde ditt kongerikes prinsesse fra fangenskap i fiendeborgen, eller fange fiendens prinsesse.

Prinsessene har imidlertid fått smaken på en type magisk kake som vokser i skogen, og dette er ikke bare dumt: Magre prinsesser er nemlig svært lette å løpe av gårde med.

1

ET VIKTIG ASPEKT i forsvarsjobben blir derfor å sanke kake i området utenfor borgen, og bringe det tilbake til den aldrimette prinsessen i borgen din, enten det er din egen eller fiendens.

Får de nok kake, eser de opp - og dermed tar det lengre tid for fienden å kidnappe henne til sin egen borg, noe som gir deg tid til å stoppe den svært sårbare soldaten som bærer henne avgårde.

«FAT PRINCESS» belager seg veldig mye på samarbeid, spredt rundt på de fem spillerklassene. Noen må spille som arbeidere for å fikse og oppgradere borgen og andre hjelpemidler undervei. Og du kommer sjeldent langt uten å bevege deg i samlet flokk mot fienden, helst med en prest som kan helbrede de sårede soldatene underveis.

Dessverre er det ikke ofte altfor mye samarbeid å spore i kampene jeg har vært med i på nett, og spesielt prinsessemodusene kan derfor trekke ut i det lange og det brede fordi kidnappingsforsøkene så lett blir avverget.

De mer tidsbegrensede modusene, der man skal sanke poeng, fange tårn og drepe fiender går heldigvis langt kjappere, men disse mangler til gjengjeld både kakespising og tjukke prinsesser.

ENSPILLERDELEN ER ikke mye å skryte av, denne fungerer mest som en oppvarming til onlinedelen. Her er dine medsoldater nærmest ubrukelige å spille med, og den uforutsigbare kunstige intelligensen er ikke mye å skryte av.

Siden spillet belager seg såpass mye som det gjør på onlinedelen, er det derfor dumt at spillet sliter med sammenkoblingen mellom spillere. Altfor ofte opplever du at du ramler ut av kamper etter at du i lang tid har ventet på nok folk, men dette er heldigvis noe utvikleren nå jobber på spreng med å fikse.

DET ER SVÆRT MYE mye potensial i «Fat Princess», bare det legges litt mer til rette for samarbeide i spillet.

Mitt kongerike for en kake!

Når ting går som det skal er det nemlig rasende artig å base rundt på prinsessejakt, og forhåpentligvis vil opplevelsen bare forbedres i tiden som kommer.