Mitt liv som hippie

Kollektiv og turnéliv var ektefødte barn av 70-tallet, og i dag blir det morsomme filmer av det. Se «Tillsammans» og «Almoust Famous» på Rock Cinema.

På 70-tallet skjedde det mye rart, og folk var generelt ville og gale. Det inntrykket har i alle fall perioden etterlatt seg i minnet til etterkommende generasjoner, særlig gjennom 80-tallets litt mer materialistiske synsvinkel.

Når perioden behandles på film i dag, i alle fall i de to filmene som skal vises på Rockefeller, er det verken med 70-tallets naivisme eller 80-tallets kynisme, men med både varme og humor. Filmene viser de gode intensjonene til frihetsgenerasjonen, men ler også litt av de utfallene idealismen kunne få.

Særlig gjelder dette i «Tillsammans», hvor kollektivlivet etterhvert ikke blir så harmonisk som meningen var. Men også i «Almost Famouos» blir naivismen, representert av den unge journalisten William, satt på prøve mot det virkelige rockelivet.

Begge filmene tegner et morsomt og noe nyansert bilde av to 70-tallsfenomen, så la håret flagre mens du springer ned på Rockefeller på torsdag.

Les mer om Tillsammans på Sandrew Metronome, og Almost Famous på Egmont Columbia Tristar.