- Mitt nasjonale selvbilde ble ødelagt i voksen alder

Ane Dahl Torp om Norge som stor våpenprodusent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller Ane Dahl Torp (39) spiller hovedrollen i «Mor Courage og barna hennar» på Det Norske Teatret - nesten 30 år etter at Liv Ullmann hadde rollen på samme scene.

Norge, snill gutt? - Stykket handler om å tjene penger på våpensalg. Norge er en av verdens største våpenprodusenter, og Staten eier halvparten - det vil si deg og meg.

- Jeg fikk ødelagt mitt nasjonale selvbilde i voksen alder, da jeg forsto at Norge - den snilleste gutten i klassen, også er en stor våpenprodusent, sier Ane.

En av landets fremste skuespillere, Ane Dahl Torp (39), lever et meget hektisk liv.

Tøff familiesituasjon En av landets fremste skuespillere, Ane Dahl Torp (39), lever et meget hektisk liv. Hun alternerer med å spille «Hamlet» og «Haugtussa» på Det Norske Teatret om kvelden og øver inn «Mor Courage» på dagen.

- Familiesituasjonen er vanskelig for tida. Uten hjelp hadde ikke kabalen gått opp, sier Ane.

Vi møter henne i garderoben før hun skal i sminken og gyve løs på Bertolt Brechts krigsprofitør «Mor Courage» - teaterstykket med samme navn som har premiere fredag 13. februar - nesten 30 år etter at Liv Ullmann hadde rollen på samme scene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.