DEBATT

Mitt navn er Harald, og jeg er skeiv homofob

Det finnes vel knapt ei uke i året hvor jeg føler meg så definert og overstyrt som i Pride-uka.

LEI STEREOTYPIER: Som tenåring ble det ukentlige møtet med Yngve Freiholt i NRKs «Borettslaget» en traumatisk opplevelse som skremte meg bort fra alle tanker om egen legning i mange år, skriver Harald Lassen. Foto: Christian Meaas Svendsen
LEI STEREOTYPIER: Som tenåring ble det ukentlige møtet med Yngve Freiholt i NRKs «Borettslaget» en traumatisk opplevelse som skremte meg bort fra alle tanker om egen legning i mange år, skriver Harald Lassen. Foto: Christian Meaas Svendsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Hei! Mitt navn er Harald, og jeg er skeiv homofob.

Eller – jeg har i mine aller verste øyeblikk følt det slik.

Jeg deltar ikke i Pride. Jeg skyr å bli kalt homofil. Jeg misliker å måtte ha et eget flagg som stadig minner meg på hvor annerledes jeg er, og jeg unngår såkalte homsemiljøer. Jeg kunne brent opp sofaen til Tore og Adam fra NRKs program «Sofa», og jeg vrir meg i en blanding av irritasjon og pinlighet når Oslo Fagottkor er i primetime på NRK. Det vrir seg i min PK-infiserte hjernehalvdel når jeg tenker på det. Jeg ække særlig stolt av det, og det irriterer meg at JEG, en åpen og tolerant fyr, tenker slik. Så jeg må tenke litt høyt nå. Kampen for skeive rettigheter, toleranse og inkludering er for viktig til å holde kjeft.

Det finnes vel knapt ei uke i året hvor jeg føler meg så definert og overstyrt som i Pride-uka. Ei uke hvor jeg føler meg så annerledes og så liten som minoritet.

«Legningen er vår identitet og nå skal vi F*** meg vise dem!!»

Nei, jeg kan vel nevne 100 ting som beskriver hvem jeg er bedre enn legningen min. Og for meg selv er det å ikke delta et valg som understreker min frihet i like stor grad som de som deltar. Og det synes jeg er fryktelig fint!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer