Mitt navn er The Music

QUART: (Dagbladet.no): The Music er hypet til himmelen. Snart kommer debuten, men først måtte gutta gjøre ferdig leksene.

Det er ganske frekt å kalle seg The Music. Omtrent like frekt som å kalle seg The Band. Men Phil Jordan, Robert Harvey, Adam Nutter og Stuart Coleman fra Leeds fant overraskende ut at navnet faktisk ikke var tatt, og da var det bare å trå til.

- Navnet er åpenlyst. Og «the music» bruker du når du preiker om musikk, så der får folk til å tenke på oss, sier vokalist Harvey til Dagbladet.no

Gjør leksene først

I fjor gav unggutta ut «You Might As Well Try To Fuck Me E.P.» til trampeklapp fra kritikere. Den britiske musikkblekka NME kalte gutta «the most thrilling of Britain\'s bright young things». The Music imponerte også Dagbladet: «The Music evner å blande utflytende psykedelia, med kontant gitarrock og velfunderte låter. Se opp ...». Slikt blir det en femmer av. I september kommer debutalbumet.

- Det har tatt litt tid å få ut albumet, forteller gutta. Hvorfor det? - Vel, vi måtte gjøre oss ferdig på skolen, sier en smilende Harvey. - Men det blir nok det beste albumet vi har gjort til nå, sier trommis Jordan skeivt.

Beina på jorda

Det kan ta helt av, når en samlet britisk presse bestemmer seg for at du er det neste store. Gutta er smigret, men samtidig tar de det hele med stor ro.

- Det er sykt, men samtidig så veit vi at du kan bli glemt når som helst. Men det er klart at det er kult når pressen bruker fire-fem sider på deg, sier Harvey.

The Music er litt nervøse for å bli ofre for hypen.

- Vi prøver å turnere så mye som mulig. Det er bedre at folk blir kjent med oss gjennom konserter enn 150 bilder i avisa, sier bassist Coleman.

Det kan også være greit å lære litt av gamlegutta. The Music har varmet opp for storheter som New Order, The Charlatans og Oasis.

- Du lærer en hel haug. Om lydsjekk og hvordan alt fungerer når du spiller for masse mennesker, sier Harvey.

- Også lærer du å holde deg unna dop, sier Jordan.

<B>HYPET HIMMELHØYT: </B>Gutta i The Music: Phil Jordan, Robert Harvey, Adam Nutter og Stuart Coleman fra Leeds.<br>Foto: ALEKSANDER NORDAHL