DEBATT

Sykehus på Innlandet:

Mjøs-sykehuset må aldri få klarsignal!

Mjøs-sykehuset må aldri ende som det eneste akuttsykehuset i Oppland og Hedmark.

LIV OG DØD: Valg av sykehusstruktur er et valg på liv og død for pasienter som bor lengst unna et akuttsykehus, skriver innsenderen. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
LIV OG DØD: Valg av sykehusstruktur er et valg på liv og død for pasienter som bor lengst unna et akuttsykehus, skriver innsenderen. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Nå er «alle» enige om at dette var en fin tur – den årelange diskusjonen om sykehusene i Oppland og Hedmark fylker! Styreleder Anne Enger i Helseforetaket Innlandet, og administrerende direktør samme sted, er utålmodige og forventningsfulle og håper på «ja» fra styret i Helse Sør-Øst i Gudbrandsdølen 24. februar.

«Alle», inkludert Gudbrandsdølen og diverse styresatte ledere i diverse pasientforbund i Innlandet, pakker Mjøs-sykehuset pent inn som opp- og avgjort. Selv om Pensjonistforbundet i Oppland har i sine høringer gått sterkt imot å nedlegge akuttsykehusene i Oppland.

Det har ikke vært et eneste kommunestyrevedtak (så vidt vites) i Oppland om å støtte nedleggelse av Lillehammer og Gjøvik akuttsykehus og akuttpsykiatrien!

Nå går debatten løs med hatske ord mot Hamar, som gjerne vil ha sykehuset dit, og mot Gjøvik, som gjerne vil ha sykehuset på sin side av Mjøsbrua.

Og Erling Dokk Holm skriver i Aftenposten 20. februar om det nye Mjøs-sykehuset som etableres på en liten plass «der ingen skulle tru at nokon kunne legge et sykehus».

Ved å styre debatten inn på «sider av Mjøsa», ønskes mindre fokus på det som virkelig betyr noe for befolkningen - og det er nærhet til eget sykehus. Det er nærmest kriminelle tiltak som nå gjennomføres mot de eksisterende sykehus i Oppland og Hedmark!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer