Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Sykehus på Innlandet:

Mjøs-sykehuset må aldri få klarsignal!

Mjøs-sykehuset må aldri ende som det eneste akuttsykehuset i Oppland og Hedmark.

LIV OG DØD: Valg av sykehusstruktur er et valg på liv og død for pasienter som bor lengst unna et akuttsykehus, skriver innsenderen. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
LIV OG DØD: Valg av sykehusstruktur er et valg på liv og død for pasienter som bor lengst unna et akuttsykehus, skriver innsenderen. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix Vis mer
Meninger

Nå er «alle» enige om at dette var en fin tur – den årelange diskusjonen om sykehusene i Oppland og Hedmark fylker! Styreleder Anne Enger i Helseforetaket Innlandet, og administrerende direktør samme sted, er utålmodige og forventningsfulle og håper på «ja» fra styret i Helse Sør-Øst i Gudbrandsdølen 24. februar.

«Alle», inkludert Gudbrandsdølen og diverse styresatte ledere i diverse pasientforbund i Innlandet, pakker Mjøs-sykehuset pent inn som opp- og avgjort. Selv om Pensjonistforbundet i Oppland har i sine høringer gått sterkt imot å nedlegge akuttsykehusene i Oppland.

Det har ikke vært et eneste kommunestyrevedtak (så vidt vites) i Oppland om å støtte nedleggelse av Lillehammer og Gjøvik akuttsykehus og akuttpsykiatrien!

Nå går debatten løs med hatske ord mot Hamar, som gjerne vil ha sykehuset dit, og mot Gjøvik, som gjerne vil ha sykehuset på sin side av Mjøsbrua.

Og Erling Dokk Holm skriver i Aftenposten 20. februar om det nye Mjøs-sykehuset som etableres på en liten plass «der ingen skulle tru at nokon kunne legge et sykehus».

Ved å styre debatten inn på «sider av Mjøsa», ønskes mindre fokus på det som virkelig betyr noe for befolkningen - og det er nærhet til eget sykehus. Det er nærmest kriminelle tiltak som nå gjennomføres mot de eksisterende sykehus i Oppland og Hedmark!

De forslummes, viktige funksjoner fjernes, mikses, rotes, vanskeliggjøres, og utarmes som sykehus! Personalet og pasienter ser dette – men det er vanskelig å si mot makta. Det kan hevne seg har vi sett!

Styreleder Anne Enger var en flott Nei-til-EU dronning fra Senterpartiet, men går nå imot sine egne og svikter Senterpartiet. Senterpartiet har prediket nærhet til eget sykehus og mot nedlegging av alle akuttsykehusene i hele landet, inkludert sykehus i Oppland og Hedmark!

Har Enger skiftet politisk farge til mørkeblå sentraliseringsiver? Hva sier Senterpartiets ledelse til planer om den største samtidige nedleggingen av fem akuttsykehus – noensinne i dette landet?

Hva sier Helse Sør-Øst – som har fulgt med og bakket opp HF Innlandet på dets trøblete vei til å finne et sykehusstandpunkt?

Cathrine Lofthus, sjef i HSØ, står ansvarlig for den enorme IT-skandalen, hvor IT-arbeidere i India, Bulgaria og Malaysia hadde tilgang til pasientjournalene til 2,8 millioner nordmenn og Datatilsynet fant alvorlige lovbrudd, og har mistet tillit på grunn av manglende vurderingsevne.

Det er ingen grunn til å tro at HSØ har kompetanse og vurderingsevne i sykehussaken heller - det er de samme personer på de samme taburettene!

Og hva sier de sentrale helsemyndigheter i Oslo – i departementet der all makt for tiden sitter hos Bent Høie? Høie laget den første blemmen i den mørkeblå regjeringen ved å gå imot sine egne lovnader om å fjerne helseforetakene. Nå har han også gått imot nedleggelse av alle akuttsykehus, men hva er et ord for politikere som Høie?

Valg av sykehusstruktur er et valg på liv og død for pasienter som bor lengst unna et akuttsykehus. Sykehusene i Oppland har utviklet seg over 100 år eller mer – etter befolkningens behov – og de har alltid oppfylt sine oppgaver. Dette hadde vi råd til – før oljen!

Valget av ny sykehusstruktur i Oppland og Hedmark er dramatisk og bindende i mange tiår fremover. Byråkratene i HSØ og Innlandet sitter i 4 til 6 år, hvis de ikke må gå før, og har verken pasient- eller sykehusansvar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling