Múm for Norge

ROSKILDE (Dagbladet.no): To kjekke gutter og to søte jenter er på vei til Norge.

Múm lager drømmende, vakker, trolsk og flytende musikk som har slått godt an i Norge. Med seg i bagasjen har de en slager av et album. «Finally We Are No One» ble belønnet med en femmer her i Dagbladet:

«Stemningen er konge, eller skal vi si dronning, i Múms lekende og eventyraktige verden. Det er forsiktig musikk du får høre - nesten for forsiktig - og den blir styrt av en guddommelig suggererende stemning».

- Jeg er veldig lykkelig over at folk liker oss så godt i Norge, sier Gypa Valtýsdottír til Dagbladet.no.

Dårlig lyd

I går entret Múm scenen som en del av Northern Light-programmet i det blå teltet. Men med festivalgjengere som kommer og går, dårlig lyd og et ugjestmildt telt sleit Múm med å nå fram med sin drømmende musikk. Neste uke spiller de på Quart-festivalen, men turnelivet er ikke alltid like lett.

- Jeg er ikke så glad i å være på turné. Dette er den lengste vi har gjort til nå, og jeg savner å være mer alene. Jeg er en slik person, sier Valtýsdottír.

Under vann

Kvartetten har eksistert i fem år. På cv-en har de blant annet to album og konserter i svømmebasseng.

Múm brukte amerikanske undervannshøyttalere mens lytterne fløt i vannet med ørene under vann. Du måtte være i vannet for å høre noen ting som helst, skriver nettavisen Salon.com.