Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Múm

En vidunderlig elektronisk plate fra Island.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Múm fra Reykjavik står bak denne besynderlige, lille plata, med bemerkelsesverdig elektronisk musikk - helt ulikt det du vil forbinde med elektronisk musikk. Múm kreerer minimalistisk beatsmusikk med kunstnerisk mine og relativt høy plingplong-faktor. Men det som i utgangspunktet framstår som fremmedgjørende og menneskekald musikk, kryper etter hvert ut av hulen sin som varm og menneskelig. Múm leker seg med klokkespill, blåsere, trekkspill og snurrige synther. Dette gir gir "Yesterday Was Dramatic - Today Is Ok" en søt og barnlig grunntone. Múm er som overintelligente småunger som leker seg med alskens elektronikk. Deres eksperimenttrang er naturlig. På snurrig, men likefullt uanstrengt vis beveger de seg inn i pop med sine - i hovedsak - instrumentale trudelutter. Platas kompromissløse utforskertrang ødelegger aldri for dens naivistiske sjarm. I tillegg rommer Múms poetiske artpop noe så sært som fine, små melodier.

"Yesterday Was Dramatic..." er for smal til å bli stor, men altfor bra til å bli oversett. At Múm får norsk distribusjon med det første bør være en selvfølge.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!