Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«MmmBendik»

I morgen debuterer Bendik Rugaas som programleder i NRK. Det skjer sammen med radioslugger Espen Thoresen i «XL». Eksministeren har fått egen post: «MmmBendik».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette synes jeg er topp. Etter at jeg ble intervjuet av Espen da jeg var planleggingsminister, har jeg hatt lyst til å jobbe i «XL». En fin måte å komme i kontakt med unge mennesker på, sier Bendik Rugaas (55).

Yrkesskade

Selv om han både kunne vært far og bestefar til folk i Petres målgruppe, bryr han seg bøtta om aldersforskjellen.

- Nå får jeg en glimrende mulighet til å komme i kontakt med yngre mennesker som skal vandre her på jorda lenge etter at jeg er blitt matjord på en kirkegård, sier Bendik Rugaas og fortsetter med en variant av filosofen Sartre:

- Ungdom i alle aldre lengter hjem til framtida.

- Ja, du virker ganske filosofisk anlagt.

- Ja, det er vel en yrkesskade jeg har pådratt meg av å lese så mye bøker, det.

Espen Thoresen er glad for å ha fått selveste nasjonalbibliotekaren med på laget.

- Bendik setter ting i perspektiv. Han er kunnskapsrik og morsom.

Livsvisdom

- Det er så mye overfladiskhet på lufta. Derfor passer det med litt livsvisdom og voksenkunnskap. At Bendik får fast spalte hver fredag, gjør «XL» bare enda mer uforutsigbart, sier makker Espen Thoresen.

I sitt første program tar Rugaas for seg verdens mest utbredte språk: det binære - datamaskinenes nuller og ett-er. Det gjør han med utgangspunkt i boka «Tips For Time Travellers» av Peter Cochrane.

- Den gir et innblikk i nåtidas og framtidas datatekniske hverdag: implantater, replikanter, «Blade Runner»... Spennende, jeg frykter det ikke, sier Bendik.

- Og jeg som trodde at du var en replikant, Espen - inntil jeg snakka med mora di.

PÅ LUFTA: - Jeg skal slepe med meg en del litteratur, sier Bendik Rugaas (t.v.), som etter eget utsagn - befinner seg i geriatriens grenseland. Her i studio sammen med Espen Thoresen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!