Mobb en blondine

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GRAND PRIX: Hvis musikkjournalist Anders Grønneberg er representativ for Dagbladet, er det nå fritt frem å mobbe blondiner i avisen.

I sin anmeldelse av årets melodi grand prix-låter, stempler Grønneberg den svenske deltakeren Charlotte Perrelli som en «blond bimbo». Perrelli er en ypperst profesjonell artist, med en klokkeren røst og allerede en seier i den internasjonale grand prixfinalen på cv-en. Hennes bidrag er en proft produsert moderne poplåt, men om man liker selve melodien kommer selvfølgelig an på ens personlige smak.

Grønneberg på sin side oppsummerer Perrellis kvalifikasjoner på denne måten overfor Expressen: «En vampig, snuskig billig svenske.» Grønneberg sier ingenting om Perellis stemme. Han mener derimot at blonde kvinner kan kritiseres utelukkende på grunn av sitt utseende. Grønneberg sammenligner også Perrelli med den norske pornoskuespilleren Tanya Hansen, helt klart med det formål å trekke den svenske artisten ytterligere ned i søla. Hansen er en hardt arbeidende og svært vellykket skikkelse innenfor sin bransje.

At man kritiserer noen bare ved å sammenligne en med en annen person som ikke har gjort noe galt, sier en del om grunnleggende fordommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer