KOMMENTARER

Mobb en politiker

Om å selja prinsipp som strikk i metervis.

MOBBA? Ein kranglevoren lesar har fått det for seg at denne spalta sist lørdag mobba tidligare partieigar Carl I. Hagen. Foto: Jaques Hvistendahl
MOBBA? Ein kranglevoren lesar har fått det for seg at denne spalta sist lørdag mobba tidligare partieigar Carl I. Hagen. Foto: Jaques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

DENNE VEKA har Fremskrittspartiet toppa Asylvi Listhaugs elitelag med frelsarar som Aina Stenersen, Jan Arild Ellingsen og Odins soldat Ronny Alte. Anstendige høgrefolk toar sine hender og sukkar: Gjev oss Per Sandberg fri! (Luk 23,18)

Den alvorlige og strengt kontrollerande konstitusjonelle lov- og språkrøktaren Martin Arvid Kolberg (67) kom ikkje inn på realskulen fordi han var for dårlig i norsk. I eit intervju i bladet Vi over 60 insisterer han på å vera «en lystig sjel, tolerant og innimellom morsom». Det er bekrefta av den stadig kaldare krigaren Jens Soltenberg: «Når vi i Arbeiderpartiet går tom for underholdning, setter vi på «Nytt på nytt»-klippet med Martin Kolberg og Arne Strand, og så har vi det gående».

KOLBERG RYDDAR også opp i det betente forholdet til barndomsvennen til Thorbjørn Jagland. Dei var saman så å seia daglig i 25 år, men då Jagland overtok som statsminister, forviste han Kolberg til Forsvarsdepartementet. Etter det har dei hatt lite med kvarandre å gjera, så forholdet er ryddig og greitt. Men då Geir Lundestad kritiserte Jaglands noble manøvrar og engelsken hans, såg Kolberg det som mobbing -- «og da forvarer jeg'n: Thorbjørn og jeg er fra samme kultur. Når snobben begynner på den måten der, da kommer refleksen».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer