Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mobber dronningen

Jostein Pedersen beskylder dronning Sonja for å ha hatt plastiske operasjoner, og ber henne finne seg en flinkere kirurg.

Pedersen avviser at dette er mobbing.

-  Dette er jo helt sant. Dronningen har åpenbart hatt plastiske operasjoner, og de har ikke vært vellykkede, sier Jostein Pedersen til Dagbladet.

-  Hun ser ikke ut i måneskinn. Det kan du sitere meg på.

Julebasar

Fredag for ei uke siden åpnet dronningen en julebasar i den norske sjømannskirka i London. Pedersen, som bor og arbeider i England, rapporterte for lørdagens «Nitimen». På lufta sa han at dronningen virket sliten, og han sendte et utdrag fra talen der dronningen leser feil. Nå går Pedersen enda lengre. På sin hjemmeside kritiserer han dronning Sonja for dårlig arbeid, for å stille uforberedt og å bryte avtaler, og han harselerer med hennes utseende: «Jeg hadde ikke behov for å spørre om hennes plastiske operasjoner som nå ser ganske makabre ut på nært hold, stakkars dame,» skriver han.

-  Jeg regner med at det er skattebetalerne som har betalt for disse operasjonene, og da må hun finne seg i at vi mener noe om dem. Jeg mener at om hun først skulle hatt plastiske operasjoner, skulle hun ha valgt seg en bedre kirurg. Jeg er ekspert på modne kvinner, jeg har nettopp lagd et program om Wenche Myhre. Sånne damer vil Norge ha! Flotte jenter som har rynker fordi de smiler og ler, sier Pedersen til Dagbladet.

Står for uttalelsene

-  Dette er Jostein Pedersens vurdering, og de får han stå for selv. På lufta sa han ingenting annet enn at hun virket sliten, og vi fikk høre en del av talen, sier Øystein Saxvik, prosjektleder for «Nitimen».

-  Ville dere latt ham komme på lufta med uttalelser om plastiske operasjoner?

-  Ikke i «Nitimen», sier Saxvik.

FAKTA

Pedersen i hardt vær

I 1997 reagerte seerne med telefonstorm etter Pedersens kommentarer i den internasjonale Grand Prix-finalen. Både NRK og Dagbladet ble nedringt av seere som kalte Pedersen «nedlatende, ironisk, hoverende, sjikanøs eller sjåvinistisk». Etterpå ba NRK Pedersen dempe seg året etter, noe han gjorde.

«De har mindre utstråling enn bokhylla Ivar på Ikea,» sa Jostein Pedersen om det svenske Grand Prix-bidraget i den internasjonale finalen i 2003. Det ble bråk: Nordens representant i den europeiske fjernsynsunionen ba til og med unionen granske kommentatoren.

Men ved juletider samme år (fortsatt 2003) var det Pedersens tur til å kritisere andre for sarkasme og utskjelling. «World Idol»-dommerne gjorde narr av Kurt Nilsens utseende, og Pedersen reagerte: - Å snakke om Kurts utseende er ganske smakløst. Det er jo ikke særlig raffinert humor. Det er jo bare å skjelle ut folk. Ikke særlig underholdende, sa Pedersen til Dagbladet.

Pedersen står for alt han sier, og mener ikke at han går over streken.

-  Jeg har bodd i England i åtte år. Den engelske kongefamilien får så det suser av engelsk presse. Den norske pressen er søt og snill og forteller stadig hvor naturlig dronningen er. Nei, hun er ikke naturlig, sier han.

Kommenterer ikke

På hjemmesida skriver Pedersen at dronningen var uforberedt, at hun leste feil, og at hun brøt en avtale om å snakke med journalistene. «Jeg har ingen verdens ting imot dronningen. Men hun må faktisk gjøre jobben sin, hun som alle oss andre,» skriver Pedersen.

-  I utdraget fra talen som vi sendte på «Nitimen» er det dokumentert at dronningen ikke var forberedt, og at hun hadde store lesefeil. Når jobben er å holde tale, må en kunne holde tale på ordentlig vis. Dessuten holdt ikke dronningen sin avtale om å snakke med oss. Jeg ble invitert som journalist, og så får jeg ikke gjøre jobben min, utdyper han.

Slottet ønsker ikke å kommentere påstandene om plastisk kirurgi.

-  Vi ser ingen grunn til å kommentere den type spørsmål, sier informasjonssjef Wenche Rasch til Dagbladet.

KRITISK: Jostein Pedersen er ikke nådig i sin omtale av dronning Sonja. - Hun bør finne seg en bedre kirurg, mener han. Slottet ønsker ikke å kommentere utspillet til NRK-medarbeideren.
PÅ JOBB: Dronning Sonja under den omtalte London-turen. Anledningen var åpninga av julebasaren i sjømannskirka. - Hun virket sliten, og gjorde ikke jobben sin godt nok, sier Jostein Pedersen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling