- Mobbet for norsk aksent

LOS ANGELES (Dagbladet): Renée Zellweger (32) ble mobbet i Texas for sin norske aksent. Nå blir hun hyllet for sin særpregede britiske aksent i komedien «Bridget Jones' dagbok», som har norgespremiere fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg greier ikke en gang å høre norsk aksent lenger. Jeg er så vant til den. Mamma har fortsatt en sterk aksent, og jeg ble mobbet for den til jeg var ni år. Da gikk jeg over til bred Texas-aksent, forteller Renée Zellweger, som møter Dagbladet på Four Seasons Hotel i Beverly Hills. Minst 12- 13 kilo lettere enn slik du møter henne på kino fra og med fredag i «Bridget Jones' dagbok». Renée måtte nemlig legge på seg for å spille Bridget Jones. Filmen er basert på boka ved samme navn, skrevet ut i fra spalta til Helen Fielding i The Independent.

Lik Bridget

Zellweger virker litt stresset, men forsøker så godt hun kan å virke rolig og avbalansert. Noen likheter her mellom den fortsatt single Zellweger og hennes rollefigur, den litt forfjamsede, flørtende, klumsete og stadig forsnakkende Bridget?

- Jo, jeg er faktisk mer lik Bridget Jones enn hva jeg vil erkjenne, medgir datter av Kjellfrid Irene Andreassen, opprinnelig fra Kirkenes, og sveitsiske Emil Zellweger. De to møttes på danskebåten for over 40 år siden. Sammen fikk de datteren Renée og sønnen Drew. De bodde i den lille byen Katy utenfor Houston, Texas. Den gang var det ikke engang kino i Katy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer