Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mobbet ut av Robinson- ekspedisjonen

De infiserte drikkevannet hans, ødela fiskegarnet hans, presset ham ut i uværsnatta og avsluttet med å dolke ham i ryggen. For Barry Kefi (54) ble Robinsonekspedisjonen et mareritt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Robinsonekspedisjonen er i gang. Og har fått sitt første offer. I gårsdagens TV-show fikk seerne se firebarnsfaren Barry Kefi forlate konkurransen som førstemann.

TV3 lover å vise all ekte dramatikk på TV. De holder ikke det de lover, for bildene fra mobbingen av Kefi får du aldri se på skjermen.

Over streken

«Vennene» på øya går langt over streken for å bli kvitt friluftsmannen Barry Kefi, som var Sør-lagets best kvalifiserte til å overleve på en øde øy. Hans entusiasme og kunnskap ble for mye for deltakerne, som raskt vendte seg mot Barry. Hør bare her:

Barry satte sitt eget liv i fare da han padlet tre timer i en bitte liten gummibåt for å skaffe mat. Tida brukte de sju andre på laget til å ødelegge fiskegarnet hans på land. Samtidig fanget de småfisker som de puttet i drikkevannsbeholderen hans. Dermed var drikkevannet infisert.

- Det såret meg at TV3 filmet det hele uten å stoppe det. De har heller ikke ville si til meg hvem som utførte handlingen, sier en skuffet Barry til Dagbladet.

Det skulle fortsette like ille.

Unnskyld

Barry kom «hjem» med 30 fisker, som han hadde fått fra en fiskebåt langt til sjøs.

- De andre på laget spiste opp 27 av dem og overlot de tre minste til meg, mens jeg rensket maten for dem.

Barry var også primus motor for bygging av den felles hytta til Sør-laget. Men den ble ikke helt ferdig før et tropisk tordenvær brøt ut. Med felles anstrengelse kunne de ha gitt husly til hele laget, men flere nektet. Dermed sto Barry søkkvåt i tordenværet hele natta.

Først neste dag innså de at de hadde gått for langt og ba ham om unnskyldning.

At han var flere av dem fysisk overlegen i konkurransene, ble for tøft å takle for flere, som dermed sørget for at Barry ble stemt ut etter en dramatisk runde i Øyrådet. Den største intrigemakeren holdt imidlertid på å falle for eget grep.

- Jeg nekter å være med på at rasisme er årsaken til at jeg ble behandlet så pass dårlig, sier Barry Kefi.

- Ihne Vagmo gir deg kraftig personlig kritikk i programmet?

- Livet er ikke avhengig av hvor lenge du har levd, men hvordan du har levd, svarer Barry rolig.

- Jeg var ikke skuffet over å bli stemt ut først. Det var egentlig en lettelse. Og resten av oppholdet i Malaysia brukte jeg til å ta dykkersertifikat, og dermed fikk jeg en strålende dykkerferie.

Bli med i debatten. Hvem vinner Robinson?

SÅRET: - Det såret meg at TV3 filmet det hele uten å stoppe det, Sier Barry Kefi.