- Mobbet ut av Spice Girls

LONDON (Dagbladet): Geri sier «uenigheter» er grunnen til at hun nå trekker seg fra supergruppa Spice Girls. Sannheten er trolig mer ubarmhjertig enn som så: «Ginger Spice» Geri skal regelrett ha blitt mobbet ut av gruppa av «Scary Spice» Mel B.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Mel B var grusom. Geri brøt ut i tårer flere ganger etter behandlingen hun fikk, forteller jentenes sjåfør til avisa News of the World.

Sjåføren, Paul Attridge, forteller at både Geri og Mel B ville være leder for Spice Girls, og at Mel B ikke taklet at hun ikke fikk viljen sin.

- Mel B har problemer med alle som utfordrer makten hennes, sier Attridge.
Mobbingen skal ha bestått i stadige kommentarer om Geris sangstemme og danseferdigheter. «Kom igjen, skjerp deg nå!» skal Mel B stadig ha ropt til Geri når gruppa var samlet til øvelse.

I løpet av pinsen har de involverte i Spice-dramaet kommet med den ene uttalelsen etter den andre, og spekulasjonene nådde et høydepunkt like før Geri Halliwell gikk ut med en pressemelding. Her snakker hun direkte til sine fans:

«Jeg må dessverre bekrefte at jeg har forlatt Spice Girls. Årsaken er uenigheter mellom oss. Jeg er sikker på at gruppen vil ha fortsatt suksess, og jeg ønsker de andre lykke til. Selv har jeg ingen planer for øyeblikket. Jeg ber fansen om unnskyldning, og benytter anledningen til å takke alle. Kjærlig hilsen Geri»

Ginger Spice avslutter pressemeldingen med ett av Terminators slagord:

- Jeg kommer tilbake!

Heftig krangel

Etter at Spice Girls sparket sin manager Simon Fuller skal det gradvis ha utviklet seg en heftig maktkamp blant de fem jentene. Spesielt skal Geri Halliwell ha barket sammen med Mel B. Bare uker før det første tegnet til sammenbrudd oppsto det nærmest slagsmål mellom de to jentene bak scenen etter en konsert i Manchester.

Folk i den store Spice Girls-troppen måtte gå imellom og skille de to jentene.
En stund etter kom Mel B løpende inn i hotellresepsjonen. Hun ropte: «Hvor er hun? Hvor er hun?» Bak kom Baby Spice, Emma Bunton, og tryglet Mel B om å la problemer være problemer.

Hele opptrinnet endte med et formidabelt oppgjør på Geri Halliwells rom, men etter kort tid stormet Mel B ut av rommet.

Geri Halliwell oppsøkte megakjendisen Chris Evans helga før bruddet. Chris Evans eier sin egen radiostasjon, har eget TV-show og har en finger med i mye av det som skjer innen musikkbransjen i England.

Hva de to snakket om er ikke kjent, men etter disse møtene var det ingen vei tilbake: Geri Halliwell var ikke lenger en del av Spice Girls!

Det er usikkert hva Geri vil gjøre framover. Engelske eksperter regner med at Geri nå vil forsøke seg som soloartist, mens andre tror hun vil gå inn i TV-bransjen sammen med Chris Evans.

Sensasjon

De to konsertene i Oslo blir nå trukket fram som svært viktige for den videre karrieren til de fire gjenværende Spice-ene. De fleste musikkanmeldere mente de fire greide seg godt uten Geri i Oslo, og at dette kan gi dem en mulighet til å fortsette karrieren som «The Famous Four» - de berømte fire.

Geri Halliwell har valgt å ikke snakke med de fire andre i Spice Girls, noe som er spesielt vanskelig for Emma Bunton, som var nært knyttet til henne.

- Jeg vil aldri kunne synge sammen med dem igjen. Vi er ikke på talefot akkurat nå, skal Geri ha sagt til venner.
Derfor har samtalene mellom henne, de fire andre jentene, plateselskapet og andre involverte bare gått gjennom advokater.

Sterke jenter

Spice Girls har bestått av flere sterke jenter. Geri Halliwell har opptrådt verdensvant og konspiratorisk, men de siste par månedene har også Mel B stått fram som en av de sterkeste i Spice Girls.

Mel B blir av mange regnet for å være den beste sangeren og beste danseren i Spice Girls, og hun har nok lenge ment at hun ikke hadde den riktige posisjonen i gruppa.

Dette valgte hun å gjøre noe med, og det var når denne maktkampen tok av at verden så slutten på Spice Girls som fem berømte - og svært suksessrike - jenter.

FRIENDSHIP NEVER ENDS?</B> Eller kanskje likevel. Her er Spice Girls i lykkeligere dager.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer