Mobbing på Steinerskolen

Barn og foreldres rettigheter trues etter en dom i Bergen der trakasering av barn på Steinerskolen aksepteres fordi skolens intensjon er god.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAGBLADET HER nå gående en svært interessant serie med artikler om Steinerskolen. I disse artiklene er det tatt opp en rekke prinsippielle utfordringer skolene står ovenfor. Utfordringer som for en tid tilbake også kom til uttrykk i en rettssak i Bergen tingrett. Et foreldrepar gikk her til sak mot Steinerskolen i Bergen for å få oppreisning og erstatning i forbindelse med skolegang, der undertegnede var sakkyndig vitne. Foreldreparet mener at deres sønn har blitt utsatt for mobbing, trakassering og ekskludering fra fellesskapet i skolen og klassen. Det er skolen og lærerne gjennom sin organisering og gjennomføring av opplæringen som har bidratt til denne utestengelsen av gutten. I rettsdokumentene framgår det at gutten i lange perioder ikke har fått delta i undervisning i klassa, når han har vært inne i klassa har han måttet sitte alene mens de andre elevene har sittet to og to, læreren har ikke feiret guttens bursdag, han har blitt nektet adgang til skolen over kortere og lengre tid, fått beskjed om at han ikke kan få være sammen med andre elever før han oppfører seg bra o.l.. Etter femte klasse måtte gutten slutte ved Steinerskolen etter sterkt påtrykk fra lærerne og skolens ledelse. Gutten har ikke hatt læringsmessige problemer, men en atferd som har utfordret Steinerskolen sterkt. Skolen er også tildelt ekstra ressurser til spesialundervisning for å kunne gi gutten et bedre opplæringstilbud. Disse ressursene er imidlertid ikke forvaltet i samsvar med lov og regelverk. Etter en klage fra foreldrene ble dette påpekt fra både Utdanningskontoret i Hordaland og fra Udannings- og forskningsdepartementet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer