Illustrasjonsfoto, mobil. Mobiltelefon. Marianne. Foto: Anders Grønneberg
Illustrasjonsfoto, mobil. Mobiltelefon. Marianne. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Mobilstråling er helseskadelig

Offisielle målemetoder kan umulig ha fulgt med i den teknologiske utviklingen, mener Sissel Halmøy.

Meninger

Det har vært en god debatt om helseskader fra mobilstråling i Dagbladet mellom Einar Flydal m.fl. og Gunnar Tjomlid. I siste liten slengte Statens strålevern seg med.

De kunne berolige alle, med at «norske myndigheter» vet at alle de vitenskapelige studiene som Flydal m.fl. har referert er av så dårlig kvalitet at det ikke kan trekkes noen konklusjoner om at mobilstrålingen er helseskadelig. De velger like godt en annen konklusjon på disse studiene som de sier er av for dårlig kvalitet, de konkluderer med at mobilstrålingen ikke er helseskadelig!

Så bare kjør på. Ingen vits i handsfree engang, mener Statens strålevern. Og neste uke kommer de (tilfeldigvis nå?) ut med en målerapport fra disse norske myndighetene, som viser at den totale strålingen i omgivelsene våre har gått ned ved innføring av ny teknologi i februar 2014.

Offisielle målemetoder kan umulig ha fulgt med i den teknologiske utviklingen. Det vi vil anta er, at de kun har målt gjennomsnittverdien av de dominante frekvensene. Det gir liten mening i og med at de nye teknologiene de snakker om (3G, 4G/LTE) er spread spectrum. Mengden elektrosmog i lufta har økt dramatisk.

Flere store internasjonale forsikringsselskaper, bl.a. Lloyds of London, Swiss Re, AUVA Austrian Insurance Co.'s, CSS Insurance og Telstra, vil ikke lenger forsikre mot skader fra elektromagnetisk stråling, selv når strålingen er under grenseverdiene. Deres risikovurderinger finner du her.