Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mobilsuksess for norsk nettleser

Opera Mini er verdens mest nedlastede.

VERDENS MEST POPULÆRE: Opera Mini er verdens mest populære mobilprogram. Foto: OPERA
VERDENS MEST POPULÆRE: Opera Mini er verdens mest populære mobilprogram. Foto: OPERA Vis mer

(Dagbladet.no) Det norske programvareselskapet Opera har suksess med sin nettleser for mobiltelefoner, Opera Mini.

Den er nå ikke bare verdens mest populære nettleser for håndholdte enheter, men også verdens mest nedlastede mobile applikasjon, ifølge ReadWriteWeb.

Opera er spesielt mye nedlastet fra GetJar, som kan kalles Java-applikasjonenes svar på iTunes Store. Med nesten 30 millioner brukere og 25 millioner nedlastinger bare fra GetJar, ligger Opera Mini foran Apples iPhone-nettleser Safari som verdens mest populære.

Ifølge StatCounter har Opera Mini 25 prosent av det mobile nettlesermarkedet.

- Det er fantastisk fint, sier strategidirektør Rolv Assev i Opera til DB.no. Han tror mye av suksessen skyldes at Opera var tidlig ute:

- Opera Mini var den første browseren som ga deg muligheten til å browse internett på mobile telefoner og vanlige mobilnettverk. Dessuten er den rask. Konkurrentenes nettlesere er ganske trege hvis du ikke er på wifi, sier Assev.

Opera Mini gjør det enklere å lese vanlige websider på små skjermer. Men det er ikke bare brukerne av de minste telefonene som bruker den. Assev peker på at også mange brukere av Blackberry og Nokias dyreste smarttelefoner foretrekker Operas netteser framfor den som kommer med telefonen.

SPESIELL LØSNING: Opera Mini benytter en spesiell metode for å gjøre vanlige websider lesbare på små mobilskjermer. Illustrasjon: OPERA
SPESIELL LØSNING: Opera Mini benytter en spesiell metode for å gjøre vanlige websider lesbare på små mobilskjermer. Illustrasjon: OPERA Vis mer

Opera Mini fungerer på hele bredden av  Java-, Android-, Blackberry- og Windows Mobile-telefoner.

Operas egen informasjon om det mobile nettlesermarkedet og utbredelelsen av Opera Mini kan du lese her.

RASK: Opera Mini er fem ganger raskere enn konkurrentene, hevder Operas strategidirektør Rolv Assev. Foto: OPERA
RASK: Opera Mini er fem ganger raskere enn konkurrentene, hevder Operas strategidirektør Rolv Assev. Foto: OPERA Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling