Moby kommer

Den amerikanske hitmakeren Moby tar turen til Oslo i oktober.

Amerikaneren vaker for tida i toppen av norske hitlister med singelen «We Are All Made Of Stars» og albumet «18». Mandag 7. oktober entrer han scenen i Oslos storstue Spektrum. Førstkommende lørdag legges 8500 billetter ut for salg, skriver Verdens Gang.

Moby, eller Richard Melville Hall, fant sin nisje med skiva «Play» for tre år siden. Med sine velklingende og reklamevennlige låter har albumet funnet veien til over 10 millioner platesamlinger verden over.

Never change a winning team er det noe som heter, og når Moby gikk i studio for å følge opp suksessen valgte han langt på vei å følge formelen for «Play». Men samtidig er det ikke bra for kredibiliteten å gjøre ting helt likt, og her ligger Moby sitt problem med oppfølgeren. Han skrever over for mye og på veien har han mistet sin magiske touch. Dagbladets kritiker var sånn passe fornøyd, og kastet terning tre for skiva «18».

Men hva kritikere mener er ikke alltid synonymt med mannen i platebutikken, og så langt har «18» solgt til gull her i Norge. Sist Moby var i Norge var under Nobelkonserten i 2000. Her hilste han på blant annet på Kronprins-paret. Kanskje Haakon tar turen innom Spektrum denne gangen også?

<B>KOMMER:</B> Moby er på vei til byen. Førstkommende lørdag legges billettene til konserten i Oslo Spektrum ut for salg.