Moby vil ha rene underbukser

Moby ønsker seg rene underbukser når han går av scenen.

Ridere. Du har sikkert lest om dem før. Stjernenes lister med ønsker til konsertarrangører og omgivelser før og etter de skal øse av sitt kreative jeg.

BBC News Online bringer i dag utfyllende informasjon til de blant oss som har et slags Jante-behov for å føle at stjernene er og blir krevende og kanskje litt usympatiske mennesker.

Ifølge musikkjournalist Julian Spears, er det spesielt store band som ønsker seg de særeste saker.

På sin siste USA-turné ønsket for eksempel rockerne i Jane\'s Addiction seg et rom med en «jordaktig, fløyel/veluouraktig atmosfære». To timer før konsertene ville de også ha et rom å jamme i. Dette skulle imidlertid ha en «svart lær, med potteplanter-atmosfære».

Interiør og sånt

Nylig avdøde Johnny Cash ønsket seg et stort, amerikansk flagg som han kunne hvile øynene på under sine konserter. Limp Bizkit ønsker seg dimmbare lamper.

Ikke helt overraskende står interiøret enda mer i fokus hos divaene blant oss.

Hvorfor bytte hotell, når du kan få hotellrommet malt i en annen farge, som Madonna?

Jennifer Lopez vil kun oppholde seg i et helt hvitt rom. Sofa, gardiner, blomster, duker og stearinlys. På menyen ønsker hun seg blant annet sjokoladekjeks og mango. Og vil for all del ikke ha tomat-, eple- eller druejuice, men romtemperert vann av typen Evian.

Christina Aguilera> spesifiserer at hun ikke vil ha Evian, men derimot romtemperert, kokt vann av annen type. Dessuten ostefat, vitaminer, nøtter og bananchips.

Mariah Carey krever bøyde sugerør.

Beck nøyer seg med to pakker riskaker, en boks hummus, yoghurt og vann.

Helse i fokus (?)

Korn vil ha en rockevennlig advokat, lege og tannlege tilgjengelig til alle døgnets tider.

På rideren til Ozzy Osbourne blir det fremhevet som ekstremt viktig at en øre-nese-hals-lege er tilgjengelig til enhver tid. Likeså en injeksjon med B12.

Tøffinger som Red Hot Chili Peppers trenger et rom å meditere i. Med et godt utvalg velduftende stearinlys.

Rene undiser

The Rolling Stones presiserer at de vil fraktes i bil med sotede vinduer. Bilen må for all del ikke være hvit, ei heller limousine.

Om det kun var for å fremstå som sære, vites ikke, men det noe mindre skotske bandet Mogwai skal en gang ha bedt om et innrammet bilde av Prinsesse Leia fra Star Wars.

Når det kommer til klær, blir det kanskje ekstra pikant. Etter å ha avsluttet konserten ønsker Moby seg rent undertøy...

Gentlemannen Frank Sinatra nevner høflig på sin rider at han «ville sette pris på et utvalg planter og blomster». Det var de gode, gamle, kjedelige dager, det.

For utfyllende informasjon om stjernene og deres behov, sjekk The Smoking Gun

MOBY: Vil ha rene underbukser.
MADONNA: Kan godt bli på rommet hun er, bare du maler det om hvis hun ikke liker fargen.
MARIAH CAREY: Bøyde sugerør, takk.
RED HOT CHILI PEPPERS: Her representert ved Flea, vil ha tilgang på et meditasjonsrom med aromatiske stearinlys.
FRANK SINATRA: Ønsket seg høflig noen blomster.