Moby

Moby trakk folk i hopetall, men leverte likevel en skuffende konsert i Salamanderparken i Kristiansand i går.

Moby kan ikke synge. Og han bør heller ikke spille gitar. Men det siste årets overraskende storselger vant med letthet publikums gunst da han vandret inn i skogen på Quartfestivalen. Selv med en overraskende vulgær stil. Salamanderparken var åpenbart altfor liten for Moby i går kveld. Det var trangt, mange så dårlig, og en del slapp ikke inn.

Men når man først så og sto bra til, framsto Salamanderparken som en utrolig fin ramme for konserten. Skogens mørke ro senket seg over området i takt med Mobys sakrale introtape. Men Moby svarte med å gi en konsert som appellerte mer til kropp enn til hode og sjel.

Etter introen dundret han i vei med tung teknorock. Det satte tonen for en konsert med overraskende grovkornet karakter. Med en svensk folkparkartists sans for å appellere til massene, leverte Moby et meget energisk, utadvent og dansbart sett.

Han spilte låter fra hele sin karriere, helt tilbake til «Go» fra 1999 fram til «Why Does My Heart Feel So Bad» og «Natural Blues», som har vært hits her på berget de siste månedene.

Men sannheten er at Moby er en forferdelig dårlig vokalist, enten han synger eller bedriver gutturale hyl. Og når han i tillegg tar fram gitaren, blir det til den vrælete og vulgære varianten av rock-tekno.

Man savnet varmen og den myke vitaliteten fra «Play», og man savnet gjenklangen fra de fantastiske blues- og gospelopptakene. I stedet fikk man et underholdende, morsomt, men ganske så harry og primitivt show fra en fyr vi trodde kunne mer.