Moddi avlyser Israel-konsert

- Mitt livs vanskeligste avgjørelse.

PRESSET AV SAMVITTIGHETEN: Pål «Moddi» Knutsen velger å droppe en konsert - men er veldig i tvil om  det er riktig vei å gå. Foto: Indianer.nu
PRESSET AV SAMVITTIGHETEN: Pål «Moddi» Knutsen velger å droppe en konsert - men er veldig i tvil om det er riktig vei å gå. Foto: Indianer.nu Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den norske artisten Moddi (Pål Knutsen) forteller at han avlyser en lenge planlagt konsert i Tel Aviv 1. februar med tungt hjerte.

- Jeg er både lei meg, frustrert  - og veldig engasjert.

Er veldig i tvil I brevet «Når kunst kommer til kort» som både blir lagt ut på nettsiden ytring og i en engeslek versjon i The Guardian i dag, forteller Moddi om den vanskelige avgjørelsen. Brevet kan du også lese lenger nede.

- Jeg spurte meg selv om stillhet av og til kan være enda sterkere enn musikk, sier Moodi.

Og han tviler om han gjør det rette når han nå velger ikke å gjennomføre det som ville blitt hans første konsert i Israel.

Et voldsomt vepsebol Moddi har i flere uker lest og studert konflikten mellom Palestina og Israel. Da han for få dager siden luftet sin frustrasjon på Facebook, haglet det inn med sterkt polariserte ytringer.

- Jeg har aldri stukket foten inn et et mer hissig vepsebol, sier Moddi til Dagbladet.

Han har på et par dager mottatt 1400 meldinger på nettstedet, og reaksjonene fortsetter å hagle inn. Når hans velartikulerte brev blir offentlig, regner han med et enda mer voldsomt engasjenmet - fra begge sider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer