Moddi og russisk orkester dropper Pussy Riot-låt

Artisten Moddi og Arkhangelsks kammerorkester lar være å spille Pussy Riot-låten «Punk Prayer» i Kirkenes torsdag, etter en advarsel fra det russiske generalkonsulatet.

Kammerorkesteret planla å spille Pussy Riot-låten på en konsert med den norske artisten Moddi i Kirkenes. Arkivfoto: Gitte Johannessen / NTB scanpix
Kammerorkesteret planla å spille Pussy Riot-låten på en konsert med den norske artisten Moddi i Kirkenes. Arkivfoto: Gitte Johannessen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Jeg har som en regel at jeg gjør ingenting som risikerer sikkerheten til andre folk. Jeg kan ta veloverveide valg som setter meg i fare, men å utsette andre for det er ikke greit, sier Pål «Moddi» Knutsen til NRK.

Han sier til kanalen at han var klar over at det ville bli utfordringer knyttet til å spille Pussy Riots «Punk Prayer». I en rettskjennelse fra 2013 ble en video med låta ført opp på en offisiell russisk liste over ekstremistisk materiale, forklarer generalkonsulatet i en epost til The Independent Barents Observer. Kjennelsen omfatter både lyd og bilder som virker støtende på troende.

– Det innebærer at orkesterets medlemmer formelt kunne komme til å bryte russisk lov dersom de bisto i en fremføring, heter det i eposten. Generalkonsulatet understreker at Moddi har rett til selv å bestemme hvilke sanger han ønsker å spille, men at myndighetene ba arrangøren av konserten sørge for at Arkhangelsk statlige kammerorkester «fikk vite hva slags aktivitet de tar del i».

«Punk Prayer» er med på Moddis album «UnSongs» med tolv sanger som på ett eller annet tidspunkt har vært forbudt, sensurert eller undertrykt i ulike deler av verden. På den offisielle Facebook-siden til konserten står det at målet med albumet «UnSongs» er å vise at musikk ikke lar seg stoppe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer