Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Moddi skrev Spellemann-historie

- Kanskje det jeg driver med er litt udefinerbart - på en god måte.

HISTORISK: Den 26 år gamle artisten Moddi skrev Spellemann-historie da han ble nominert i to kategorier med to ulike album. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
HISTORISK: Den 26 år gamle artisten Moddi skrev Spellemann-historie da han ble nominert i to kategorier med to ulike album. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Under dagens annonsering av årets nominerte til Spellemannprisen 2013, skrev 26 år gamle Pål Moddi Knutsen historie, da to av hans album ble nominert i to ulike kategorier.

At han er den første artisten i Spellemanns historie som har fått to plater nominert i to kategorier, tar Moddi med knusende ro.

- Jeg tenker ikke så mye på det egentlig, tenker mer på hva jeg skal skrive på neste plate. Det har vært et produktivt år, og det har det vært fordi tilbakemeldingene har vært så gode. Ikke fra Spellemann, men fra publikum, sier han, og fortsetter:

- Vi har jo ikke gjort annet enn å turnere, og de dagene vi har vært hjemme så har vi vært i studio for å spille inn det andre albumet, så det har gått fort for seg. Det er artig!  

Eneste mannlige artist I kategorien «Årets Popsolist» er Moddi den eneste mannlige artisten nominert. De andre nominerte i denne kategorien er Maria Mena, Hanne Kolstø, Ingrid Olava og Monica Heldal.

Moddi er nominert hele fire ganger. I kategoriene «Popsolist» med albumet «Set the House on Fire», «Viser» med albumet «Kæm va du?» og i kategorien «Komponist» med begge albumene. Han er imidlertid ikke enig med Spellemann-juryens tildeling av nominasjoner:

- Det er egentlig bare vise-nominasjonen jeg er enig i, for jeg er jo ikke en popsolist. Også er jeg nominert til komponist, men jeg kan ikke noter, så kanskje det jeg driver med er litt udefinerbart - på en god måte, ler artisten.

Dette er ikke første gang Knutsen er nominert til en Spellemannpris. For albumet «Floriography» ble han i 2010 nominert i klassene mannlig artist og årets nykommer.

Første album på norsk «Kæm va du?» er Knutsens første album med tekster på norsk. Noen er hans egne, men de fleste er lånt av andre, blant annet Senja-poetene Helge Stangnes og Arvid Hanssen.

OPPTRÅDTE: I fjor opptrådte Moddi under Spellemannprisutdelingen i Stavanger konserthus.
Foto: Scanpix
OPPTRÅDTE: I fjor opptrådte Moddi under Spellemannprisutdelingen i Stavanger konserthus. Foto: Scanpix Vis mer

- Det er sanger og tekster jeg har støtt på opp gjennom årene, men som aldri har passet på noe album fordi de er på norsk, forklarte Moddi da Dagbladet møtte ham på Hovefestivalen i sommer.

Men det er ikke bare lånte tekster på plata. Arbeidet med låtene inspirerte 26-åringen så mye at han begynte å skrive på norsk selv, for aller første gang:

- Jeg merker at det er farlig å sette ord på følelsene sine på sitt eget språk. Det man sier blir så nøyaktig, og fort veldig, veldig ærlig. Men jeg synes egentlig det er mye artigere, for da kan man ta seg frihet til å være veldig direkte.

FIRE NOMINASJONER: Moddi ble nominert totalt fire ganger under dagens annonsering av årets Spellemann-kandidater. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
FIRE NOMINASJONER: Moddi ble nominert totalt fire ganger under dagens annonsering av årets Spellemann-kandidater. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer