Moden debut

Med Kari Iveland har Norge fått en ny vokalist som også har noe å melde.

Hun har skrevet for andre og koret mange, fra Odd Børretzen til Øystein Sunde, men først nå debuterer hun på egen cd med «Vektløs». De fine tekstene er hennes egne, mens Hilde Heltberg står for de enkle, men gjennomført gode melodiene.

Behersket

Iveland er sangutdannet, og bruker stemmen behersket, nesten forsiktig, og uten store fakter. I ryggen har hun et solid beite - fra produsent Jørn Christensen (gitar/keyboard/kor) og Mercury Motors-kollega Per Vestaby (bass) til Palle Krüger (tr.), Heltberg (gitar/kor) og Geir Sundstøl, som fargelegger noen av låtene med sin steel-gitar - uten at dette er ei country plate . Tore Brunborg bidrar også på saksofon - uten at dette er ei jazz plate . Så hva er det da? Kanskje rett og slett norsk visepop og pop, med åpningssporet «Navnløs» som en mulig radiohit. Samtidig krever plata noe av deg som lytter, den sitter nok ikke umiddelbart.

Dynamisk

Den eneste låta som ikke fungerer helt, er interessant nok den eneste opptempolåta, «Ett skritt tilbake» , mens det beste med «Vektløs» kanskje er at den ikke kan sammenliknes med noe eller noen. Det skyldes også Christensens dynamiske produksjon - som vanlig med små, fiffige detaljer som hever plata flere hakk over det ordinære.