Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Moden opptur

At The Cardigans er på countryrocker'n betyr ikke at de er blitt et dårligere band.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KONSERT: Etter den utmerkede konserten på Roskilde her om dagen, fikk Nina Persson & co ufortjent mye tyn i pressen både her og der. Det finnes åpenbart de som lengter seg tilbake til bandets seinnittitallistiske designerpoprock, og som har ditto vanskelig for å akseptere den nye countryduftende retningen Nina Persson, Peter Svensson og de andre Cardigans-medlemmene har valgt for bandet sitt. Dem om det.

Trives bedre

The Cardigans kler nemlig sin nye stil alldeles utmerket. Fra å være et gjennomstylet MTV-orientert bandprodukt, kjører Cardigans nå en tilsynelatende anti-styling -linje, visuelt som musikalsk. Og ja: det innebærer også at tempoet stort sett er satt ned (til og med lydnivået er lavere) og at framføringen er myk og laidback på en vestkystpoppete måte.

Men roligere musikk betyr verken kjedeligere eller dårligere musikk - tvert imot er den utgaven av The Cardigans som viste seg fram i Bendiksbukta i går kveld på en musikalsk modig og moden opptur.

Det er åpenbart at bandet trives mye bedre med seg selv og sitt uttrykk enn de gjorde gjennom en serie med svake norgeskonserter tidligere i karrieren. Cardigans er rett og slett blitt et varmere band. Egentlig burde de være lettere å like nå.

Sabbath-ballade

I går sleit de mer med lyden sin enn godt var, sammenliknet med den hi-fi-flotte Roskilde-konserten, og det ødela for det som kunne blitt en enda mer lun og koselig affære i det naturlige Bendiksbuktamfiet. Nina Persson hadde publikum i sin hule hånd på de mest umiddelbart gjenkjennelige låtene («My Favourite Game», «Erase/Rewind», «Lovefool») men både hennes vokalprestasjoner og bandet for øvrig - i særdeleshet den «Black Sabbath-møter-Eagles»-utseende gitarhelten Peter Svensson - imponerte mest på låtene fra sin ferskeste plate «Long Gone Before Daylight».

Nok en gang ble coveren av Black Sabbath-balladen «Changes» et av høydepunktene i Cardigans-settet. De blant publikum som stakk av for å rekke Massive Attack på Idrettsplassen, misset både denne og en veltemperert utgave av bandets første hit «Rise & Shine».