Modent og nostalgisk

Å gjenopplive The Bangles er mer enn en god unnskyldning for komme vekk fra mann og barn.

KONSERT: I går kveld gikk verdens mest kjente jenteband - The Bangles - på Rockefellerscenen. Jada, vi hopper bevisst bukk over Spice Girls. Publikum tok imot 80-tallsheltene.

Susanna Hoffs (gitar), Michael Steele (bass), søstrene Vicki Peterson (gitar) og Debbi Peterson (trommer) er tilbake.

Daten med The Bangles resulterte i at mang en middelaldrende mann fikk sine våte drømmer fra 80-tallet i reprise. Det er ikke bare musikken som holder seg godt, de fire kvinnene gjør det også. Steele blir 50 neste år, mens de andre er i begynnelsen av 40-åra.

God stemning

Konserten åpnet med «Hazy Shade Of Winter», og kvinnene skapte umiddelbart en god stemning blant oss. Deretter kom go'låtene som perler på en snor: «Manic Monday», «September Girls» og «Going Down to Liverpool» - og den nye «Single By Choice». I signaturlåten «Walk Like An Egyptian» la de inn en seksvens fra Simon/Garfunkels «Mrs. Robinson».

The Bangles er nærmest synomymt for jenteband. Ingen har slått bedre og hardere. Disse var en av gutta, og tydliggjorde for alle hva girl power egentlig er. I dag er det ikke et jenteband, det er et kvinneband.

En ny vår

Rockjentene fra 80-tallet er lei solokarrierer og kjøkkenbenken. Resultatet er en ny vår og cd-en «Doll Revolution», som er blitt et stykke melodisk gitarrock med røft feminint fortegn.

Musikalsk stråler fremdeles The Bangles som i gamle dager - både på scenen og på ny cd. Jentene har sans for gode melodier, utsøkte koringer, lett ringlete The Byrds-inspirasjoner i en rampete rocktilnærming. De legger aldri skjul på at de har sin bakgrunn fra undergrunnen.

Konserten ble ingen innertier, men et veldig trivelig gjenhør med et flott stykke 80-tallsrock.

MODEN: Susanna Hoffs er fremdeles sjefen i bandet. Nå er The Bangles tilbake etter 15 år.