Anmeldelse «Our Planet - Vårt utrolige hjem»

Moder Jord må ikke bli til Morder Jord

Storslagen Netflix-serie i åtte episoder om vårt skjøre økosystem.

VÅR PLANET (OUR PLANET): Åtte episoder på Netflix som må få alle mennesker til å fatte at Moder Jord trenger vår hjelp, NÅ! Video: Netflix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: Gled og gru deg til åtte fabelaktige naturfagtimer med den nye Netflix-serien «Our Planet – Vårt utrolige hjem». Her blir vi glatt med hele veien fra den minste organisme til den største av dem alle, blåhvalen.

Serien, med premiere forrige fredag, viser vår fineste, fargerike jungel. Vår frosne og meget sårbare polarverden. Vår unike kystkultur, ørkener og gressletter. Det dypeste hav til ferskvann til hvordan vi behandler regnskogen og våre nærmeste venner som kulturlandskapet med furu og gran. Vårt skjøre økosystem er i ferd med å rakne fullstendig.

Dommedag? Nja, men polene smelter. Havet stiger. Søppel. Korallrev ligger øde. Deg og meg. Vekst og olje og velstand. Isbjørner mangler sommeris. . Hvalrosser som faller i døden fra høye klipper. Arter som dør ut. Stormer. Ekstremvær. Vi overopphetes. Alt dette er med i tillegg til alt det vakre rundt oss. Vi sier bare: Se! Nydelig filmet. Unikt.

Sir David

Men, fester du ikke lit til noe av det dette kjøtthodet skriver, så lytt da til sindig sir David Attenborough som leser kommentarene i denne Netflix-serien. 92 år gamle Sir David Attenborough kan det sies mye godt om, og mannen kan vel ikke akkurat kalles en ytterliggående rabulist. Han skal vi lytte til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer