Flere transpersoner i TV-serier:

«Modern Family» med transkjønnet barnerolle

Transpersoner får superkrefter og avbildes på forsiden av glansede magasiner. Nå dukker også en transkjønnet barnerolle opp i den populære serien «Modern Family.» 

POPULÆRE: Skuespillerne i serien «Modern Family» poserer under Screen Actors Guild Awards i Los Angeles i 2014. Foto: Matt Sayles/AP 
POPULÆRE: Skuespillerne i serien «Modern Family» poserer under Screen Actors Guild Awards i Los Angeles i 2014. Foto: Matt Sayles/AP  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I den åttende sesongen av den amerikanske situasjonskomedien «Modern Family», får Lily, datteren til det homofile paret Cameron og Mitchell, besøk av sin kamerat Tom, som er transkjønnet. Det melder BBC.

Karakteren Tom, som dukker opp i episoden «A Stereotypical Day», spilles av åtte år gamle Jackson Millarker, som nylig ble presentert på regissør Ryan Case Instagram og Twitter-konto. Case uttrykker at hun er superstolt av episoden, som vises i dag på kanalen ABC i USA.

Takknemlige foreldre

Foreldre til transkjønnede barn har uttrykt sin takknemlighet på sosiale medier.

Også Marie L. Kleve, Dagbladets anmelder, er postiv til at det dukker opp en slik rolle.

- Jeg synes det er kjempetøft, med forbehold om at jeg ikke har sett episoden og ikke vet hvordan han blir framstilt. Populærkulturen har en unik mulighet til å avmystifisere og ufarliggjøre det å være annerledes. Når det løftes inn i en populær tv-serie, blir det lettere å prate om og å relatere til. Forutsetningen er selvsagt at det hele blir positivt framstilt, sier hun.

- Viktig speiling

- Det er kjempeviktig. Det er bra at det kommer fram i enhver serie, sier Esben Esther Pirelli Benestad, lege, spesialist i klinisk sexologi og en av Norges åpne transpersoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer