Moderne design til loppepriser

I Europa er gjenstander og møbler fra det 20. århundre dyre og populære. Nå vil Blomqvist auksjoner i Oslo forsøke å skape et marked i Norge. Men foreløpig er moderne design- objekter for nye for nordmenn flest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tradisjonelle bondeantikviteter står fortsatt høyt i kurs i Norge. Prisbelønte byantikviteter fra nyere tid er det verre å få omsatt.

- Andre steder i verden går dette for helt andre priser. Det ser ikke ut som om nordmenn er interessert, rett og slett fordi det er for nytt, sier museumsdirektør ved Nordenfjelske kunstindustrimuseum i Trondheim, Jan Lauritz Opstad, til Dagbladet.

- Det er noe merkelig med Norge. Særlig gjenstander designet i perioden 1950- 1970 kan du finne mye av på loppemarked, forteller Opstad.

Ifølge ham har nordmenn flest liten kunnskap om designgjenstander fra det 20. århundre.

Museumslopper

At interessen er laber, fikk Blomqvist auksjoner merke da de arrangerte auksjon over objekter fra det 20. århundre i forrige uke. Det var vanskelig å få folk til å by.

Hele 35 prosent av gjenstandene ble båret ut usolgt, og mye ble klubbet til langt under prisantydning.

Mange av gjenstandene Blomqvist hadde skrapt sammen til auksjonen kan du med litt kunnskap og flaks finne hos en brukthandler eller på loppemarked.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer