Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Moderne «Medal of Honor» flyttes til Afghanistan

Krigsspillserien fornyer seg.

SPESIALSOLDATER: I det nye «Medal of Honor»-spillet flyttes spillserien til moderne tid og krigen i Afghanistan.
SPESIALSOLDATER: I det nye «Medal of Honor»-spillet flyttes spillserien til moderne tid og krigen i Afghanistan. Vis mer

|||Krigsspillserien «Medal of Honor» har de siste årene havnet litt i skyggen av konkurrenten «Call of Duty», som etter at den flyttet handlingen til dagens tid har slått alle salgsrekorder.

Nå følger «Medal of Honor» etter. Utgiver Electronic Arts avslørte i natt at de for første gang i seriens tiårige liv også flytter spillserien fra andre verdenskrig til vår tid.

Neste år vil spillere dermed få oppleve krigen i Afghanistan på nært hold. I spillet, som enkelt og greit heter «Medal of Honor», vil vi følge spesialgruppen Tier 1 Operators, en relativt ukjent enhet underlagt U.S. Special Operations Community som «tar oppdrag ingen andre vil påta seg».

Samarbeid
Denne gruppen eksisterer faktisk i virkeligheten, og de har ifølge en pressemelding samarbeidet tett med EA under utviklingen av spillet. Ikke overraskende vil du i spillet derfor få oppleve krigen gjennom øynene på en amerikansk soldat.

Enspillerdelen utvikles internt i EAs Los Angeles-studio. Men for å kunne kontre flerspillerdelen i «Call of Duty: Modern Warfare»-spillene, har EA satt utviklingen av flerspillerdelen av spillet til de svenske «Battlefield»-veteranene i DICE.

- Da vi satte oss fore å gjenoppfinne «Medal of Honor», ville vi holde oss nært seriens røtter, der autentisitet og respekt for soldaten gjelder - men samtidig hente det fram til dagens krig. Tier 1 Operator er den mest displinerte, gjennomtenkte og forberedte krigeren på slagmarken. Han er et levende, pustende presisjonsvåpen i krig, sier spillets produsent Greg Goodrich i en pressemelding.

- Vi er stolte over å denne sjeldne muligheten til å jobbe tett med disse for å skape et spill som deler deres erfaring, sier Goodrich videre.

Dagens krig
- EA har alltid gått i bresjen for å fortelle soldatens historie. Nye Medal of Honor følger den tradisjonen. Vi følte det var viktig å fortelle historien om dagens krig og dagens elitesoldater via nåtidens mest relevante medie - dataspillene, sier Sean Decker, sjef for EAs Los Angeles-avdeling.

- «Medal of Honor» vil bli et uforglemmelig tilskudd i den moderne skytespillsjangeren, lover Decker.

Medel of Honor-serien var en av de aller første som utforsket annen verdenskrig. Gjennom hele 14 spill har spillerne nå altså kanskje sett seg lei av å skyte nazister - nå står altså Taliban for tur.

Vi vil garantert få høre mer om spillet framover - spesielt tatt i betraktning hvor kontroversiell USAs tilstedeværelse i Afghanistan er om dagen. Spillet lanseres til Xbox 360, PlayStation 3 og pc neste høst.

COVERET: Her er coveret til det nye «Medal of Honor»-spillet, som lanseres på Xbox 360, PlayStation 3 og PC neste høst.
COVERET: Her er coveret til det nye «Medal of Honor»-spillet, som lanseres på Xbox 360, PlayStation 3 og PC neste høst. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media